За първи път в 18-годишната си историята Facebook отчита загуба

...
За първи път в 18-годишната си историята Facebook отчита загуба
Коментари Харесай

За първи път в историята си Faceboоk губи потребители

За първи път в 18-годишната си историята Фейсбук регистрира загуба на дневни консуматори, която въпреки и минимална докара до спад от 20% в цената на акциите на компанията-майка Meta.
 Apple, YouTube, Фейсбук и какъв брой милиарда изгубиха някои компании поради новите отбрани в iPhone

Колко милиарда изгубиха YouTube и Фейсбук поради Apple

iPhone не може да бъде наблюдаван по този начин

В последното тримесечие на 2021 година ежедневните консуматори на обществената мрежа са спаднали от 1.93 милиарда на 1.929 милиарда, само че въпреки всичко са нарастнали с към 5% по отношение на същия интервал от миналата година.

Компанията също по този начин не е съумяла да съблюдава прогнозата на вложителите за 2.95 милиарда месечни консуматори и записва численост от 2.91 милиарда
 Снимка 562152

При публикуването на отчета за тримесечието Meta загуби към 200 милиарда $ от цената си, макар че е съумяла да усили чистата си облага по отношение на 2020 година с към 10 милиарда $ и към този момент възлиза на 39.37 млрд $..

Причините за отлива в бизнеса на Фейсбук са разностранни, като за съществени такива се спрягат множеството кавги към компанията, разпространяването на подправени вести и лимитираната дарба на компанията да таргетира реклами към консуматори на iPhone.

Припомняме, че Apple и Фейсбук влязоха в горещи диспути, откакто Apple разреши на потребителите си да лимитират по какъв начин и кои приложения наблюдават държанието им в мрежата.
 Снимка 554841

Загубите за Фейсбук от нововъведението на Apple се равняват на към 10 милиарда $.
 Meta (Facebook) и патентът за механично око
Механичното око на Meta (Facebook)

Ерата на роботите и изкуствения интелект

Важното за Meta в тази ситуация е, че въпреки всичко е съумяла да усили груповия брой месечни консуматори, които употребяват някое от приложенията й, най-големи измежду които са Instagram, Фейсбук, Messenger и WhatsApp.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР