За първи път украинският лидер Володимир Зеленски изрази недвусмислена загриженост

...
За първи път украинският лидер Володимир Зеленски изрази недвусмислена загриженост
Коментари Харесай

Зеленски: Твърдението на Тръмп, че може да сложи край на войната за 24 часа е много опасно

За първи път украинският водач Володимир Зеленски изрази недвусмислена угриженост от изавлението на Доналд Тръмп, че в случай че се върне в Белия дом, ще постави завършек на руско-украинската война в границите на един ден.

В изявление за английския Channel Four News, украинският президент дефинира хвалбата на републиканския водач като " доста рискова " - той отбелаза, че Тръмп не е споделил по какъв начин би изглеждал неговият сюжет за следвоенния интервал.

Зеленски позволи, че е допустимо изказванието на Тръмп да е просто предизборна пропаганда.

Той разяснява концепцията, че Тръмп като президент може едностранно да вземе решения, които не са в интерес на Украйна или на нейния народ, и да се опита да ги прокара без значение от това: " Наистина ме кара да бъда много под напрежение. "

Склонността на Тръмп да прави радикални изявления във връзка с външната политика на Съединени американски щати се прояви още веднъж през май предходната година, когато той съобщи пред Кейтлан Колинс от Си Ен Ен: " Ако аз съм президент, ще уредя тази война за един ден, за 24 часа. "

Запитан по какъв начин ще стане това, Тръмп съобщи, че ще се срещне както със Зеленски, по този начин и с съветския водач Владимир Путин, като сподели на Колинс: " И двамата имат недостатъци, и двамата имат мощни страни и в границите на 24 часа тази война ще бъде решена, тази война просто ще завърши. "

Зеленски като цяло се въздържа от рецензии към Тръмп, предпочитайки да не се опира прекомерно мощно на разделянето сред демократите и подкрепящите Тръмп републиканци, които на процедура блокираха по-нататъшното финансиране на Киев от страна на Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР