За първи път Слави Трифонов отчете политическа грешка в дейността

...
За първи път Слави Трифонов отчете политическа грешка в дейността
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Трябваше да направим кабинет, когато победихме

За първи път Слави Трифонов регистрира политическа неточност в активността на " ИТН ". Това се случи в следващия епизод от серията изявленията, които той дава на своя съпартиец и сътрудник Тошко Йорданов в ефира на партийната 7/8 TV.

 

- Трябваше ли да създадем съдружно държавно управление, когато спечелихме изборите за 46-о национално заседание?

- С кого?

- С който там беше на тезгяха. Мая Манолова, Демократична България, Българска социалистическа партия. Тогава ги нямаше ПеПе-тата, имаше Манолова и Хаджигенов.

- Да, по този начин видяно обратно във времето щеше да е верният ход. Но тогава ми се стори, че държавно управление на малцинството, с цел да не се преценявам и да не бъда подвластен от други хора, е по-правилният ход. Ако съм знаел, съм щял да го направя.

На изборите през юли 2021 година той и партията му бях спечелили, само че с едвам 65 народни представители. Тогава Трифонов еднолично предложи кабинет на малцинството и отхвърли договаряния с евентуални сътрудници за сформиране на съдружно ръководство. Не получи поддръжка от никого и Народното събрание бе разхлабен.

„ Коалицията с Политическа партия можеше да съществува, в случай че не си бяха повярвали за 2-3 месеца и не ни използваха като смокинов лист, с цел да си прикриват срамотиите “, добави още Трифонов по адрес на кабинета „ Петков “, в чието събаряне Има Такъв Народ взе интензивно присъединяване.

Самата четворна коалиция обаче съгласно Слави Трифонов била безпринципна поради разнобоя по адрес на Русия в нея. „ Каква е тая коалиция, в която едните са путинисти, а другите са АнтиПутин, което е обикновено. И все пак Българска социалистическа партия и Демократична България не престават да са си сътрудници, да са куку и пипи, да се обичат, да си вършат секс, а пък „ Продължаваме промяната “ им светят “, разсъждава Трифонов.

Той обаче не съжалявал, че приел да сътрудничи с партията на Кирил Петков, тъй като „ Те бяха верният облик. Много ми стана прелестно, когато Кирил Петков отиде в Европейски Съюз и стартира да приказва на британски. Имайки поради, че до момента Бойко Борисов беше на „ конграчулейшън “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР