За първи път през тази академична година Факултетът по икономически

...
За първи път през тази академична година Факултетът по икономически
Коментари Харесай

ПУ привлича кандидати с нови атрактивни магистратури, срокът...

За първи път през тази академична година Факултетът по стопански и обществени науки в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ ще образова в магистърски стратегии „ Международен бизнес “ и „ Политически мениджмънт и връзка “. Специалностите са две от петте нови магистърски стратегии във висшето учебно заведение, което предлага общо 125 магистратури в деветте си факултета.



До 29 октомври може да се кандидатства за магистратурите във Факултета по стопански и обществени науки.

Новата компетентност „ Международен бизнес “ там е в постоянна форма на образование и дава след завършването професионална подготовка „ икономист “. Ориентирана е към даване на управнически познания и характерни аналитични умения за работа в интернационалните условия на бизнес средата. Програмата е структурирана по подобен метод, че да отговоря на актуалните потребности на бизнеса да наема ново потомство мениджъри и експерти, които познават интернационалните трендове, спецификите на интернационалните покупко-продажби, естеството на институционално-корпоративните връзки в интернационална среда.

Обучението в „ Политически мениджмънт и връзка “ също е в постоянна форма. Програмата е по професионално направление „ Политически науки “ и приключилите я получават професионална подготовка „ политолог “. Предназначена е за студенти, които желаят да получат фундаментална подготовка и на практика умения за реализиране на сполучлива реализация в областта на политическото ръководство и връзка с цивилен структури, държавни институции и бизнес организации. Тя е основана в отговор на динамично изменящата се обществено-политическа среда във вътрешен и в интернационален проект, като обезпечава на учащите се опция да придобият познания за процесите и умения да реагират сполучливо на тях.



До 15 октомври пък одобряват документи за магистърските стратегии в Химическия факултет. Нова там е специалността „ Фармацевтична химия “, а образованието се организира в задочна форма. Завършилите получават професионална подготовка „ химик ​- фармацевтична химия “. Магистърската стратегия приготвя химици за потребностите на фармацевтичната промишленост. Съставена е по този начин, че да даде на обучаемите знания от целия набор на тази сложна сфера - от създаване и дизайн на нови лекарствени средства, през изчерпателен надзор на индустриални процеси и крайни артикули, до знания за законовите регулации във фармацията и търговията с фармацевтични артикули, изясняват от Химическия факултет.

Готвят учители за работа в електронна среда​

Втората нова магистратура във факултета е „ Съвременни просветителни технологии “. Обучението е в задочна форма. Професионалната подготовка на бъдещите магистри е „ специалист по просветителни технологии “. Магистърската стратегия приготвя обучители за работа в актуалната осведомителна среда. Като резултат от образованието по програмата ще се усъвършенстват педагогическите компетентности на дипломираните магистри и те ще израснат професионално, като се приготвят да ползват модерни способи на образование в педагогическата си процедура. Завършилите програмата ще могат сполучливо да работят като преподаватели в образованието от разстояние в електронна среда, да основават електронно образователно наличие, както и да работят като проектанти и разработчици по основаване на модерни просветителни електронни запаси в просветителни институции, отдели за подготовка и преквалификация и развиване на човешки запаси и други

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР