За първи път от шест години южнокорейското министерство на отбраната

...
За първи път от шест години южнокорейското министерство на отбраната
Коментари Харесай

Южна Корея обяви режима на Севера за враг за първи път от 6 години

За първи път от шест години южнокорейското министерство на защитата назова севернокорейския режим и въоръжените сили на КНДР „ зложелател “ в Бялата книга за защитата за 2022 година, оповестява организация Йонхап, като се базира на свои източници. Бялата книга е формален документ на Министерството на националната защита на Южна Корея. Излиза на всеки две години и съдържа информация за военната политика на страната.

„ Тъй като Северът ни разпознава като „ неоспорим зложелател “ на съвещание на Централния комитет на ръководещата партия през декември 2022 година и продължава да съставлява военна опасност, без да изоставя нуклеарната си стратегия, севернокорейският режим и военните му са нашите врагове “, се споделя в документа, представен от организацията. Япония беше наречена „ непосредствен комшия “ за първи път от 2018 година в Бялата книга.

„ Република Корея и Япония споделят полезности, а Япония е близка прилежаща страна, с която Република Корея би трябвало да си сътрудничи за създаване на бъдещи връзки, които служат на общи ползи “, се споделя в документа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР