За първи път от пандемията от коронавирус матурите и Националното

...
За първи път от пандемията от коронавирус матурите и Националното
Коментари Харесай

Матурите са организирани, отпада планът за COVID-19

За първи път от пандемията от ковид матурите и Националното външно оценяване (НВО) тази година ще се проведат по обичайния метод. Няма да има инспекции и тестване на възпитаници, има подготвеност да се работи при сигнал. Това разяснява зам.-министърът на образованието Мария Гайдарова пред  днес, откакто награди шефове на учебни заведения със специфичната премия на МОН " Св. Иван Рилски ".

Приети са всички заявки, а учениците могат да получат служебните бележки от шефовете до 18 май. В бележките е записано къде би трябвало да се явят и в какъв брой часа стартира матурата, която са показали в заявката.

Точната численост на искащите да се явят по другите предмети, плюс спомагателните матури за професионална подготовка, ще бъде оповестена до няколко дни в електронната система в страницата на Министерство на образованието и науката.
 Матурите за зрелостници: По към 50 000 за БЕЛ и професионална подготовка
Матурите за зрелостници: По към 50 000 за БЕЛ и професионална подготовка

Срокът за заявки за валидиране на компетентности е завършил, оповестява МОН

Гайдарова изясни, че организацията на матурите и НВО върви по график , проведени са комисиите, квесторите и към този момент са разпределени залите за осъществяване.

Относно казуса за просветителните посредници - Мария Гайдарова разясни, че проблем няма да има . Преди дни, на която беше оповестено, че МОН не са разписали средства за продължаване на програмата и от 1 юли близо 1000 посредници ще загубят работните си места.

Не може да има повтаряне на национални стратегии, сподели в резюме зам.-министърът. От думите й стана ясно, че МОН ще ги поддържа със средства по друга стратегия и те ще са както миналата година - 35 млн. евро .
 Над 700 учебни заведения резервират посредниците си до юни 2023 година
Над 700 учебни заведения резервират посредниците си до юни 2023 година

Националната стратегия, по която са назначени посредниците, е удължена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР