За първи път от няколко столетия Лувърът имаше гости за

...
За първи път от няколко столетия Лувърът имаше гости за
Коментари Харесай

Мечтана награда: Двойка канадци пренощуваха в Лувъра

За първи път от няколко епохи Лувърът имаше посетители за пренощуване. Двойка от Канада завоюваха тази изключителна привилегия след конкурс, в който участваха над 180 000 претенденти. Събитието е част от честванията за 30-ата годишнина от слагането на стъклената пирамида пред най-посещавания музей в света.

26-годишната студентка Даниела, която учи реституция, е щастливката, на която се падна достойнството да прекара една нощ в популярния музей. Тя завоюва премията с есе на тематика " Защо бихте били идеалният посетител на Мона Лиза? "
Даниела, студентка: " Уверена. Изглежда уверена. "
Есето на Даниела очевидно е предало на журито цялата ѝ обич и пристрастеност към изкуството, тъй като тя получи опцията да пие шампанско в компанията на приятеля си Адам, на метри от портрета на дамата с най-енигматична усмивка в международната живопис.
Даниела, студентка ": Написах, че съм реставратор и фен на историята на изкуството, тъй че с нея имаме доста тематики за разискване, също - че ще ѝ донеса пиво и нещо за ядене, в случай че е гладна и ще си побъбрим и ще се усмихваме.
Последните жители на тогавашния замък го напущат в средата на XVIII век и от този момент в него не е живял никой. Даниела и Адам вечеряха близо до Венера Милоска, а спалнята им беше особено сложена за случая пирамида, наподобяваща тази пред Лувъра.
Ан-Лори Беатрикс, админ в Лувъра: Лувърът чества 30-ата годишнина на пирамидата и искахме да създадем нещо неизмеримо, в което да вземат участие елементарни хора.
Идеята за преспиване в Лувъра е на компания за настаняване, които имат намерение да стартират да оферират специфични частни визити и камерни концерти измежду стените на музея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР