За първи път от началото на войната германският министър на

...
За първи път от началото на войната германският министър на
Коментари Харесай

За първи път от началото на войната: Финансовият министър на Германия отиде в Украйна

За първи път от началото на войната немският министър на финансите Кристиан Линднер дойде в Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Линднер дойде в Киев с трен и назова момента " специфичен и трогателен ".

" Тук на карта е заложено е бъдещето на европейския ред, на мира и свободата. Украйна не трябва да губи тази война ", добави министърът.

" Подкрепяме Украйна един до друг. Днес ще погледнем и към бъдещето. Искаме да обсъдим напълно съответно по какъв начин Федералното министерство на финансите може да поддържа украинската страна ", написа в Twitter Линднер.

Германия поддържа Украйна с доставки на оръжие, само че сега в страната има диспути за възможна доставка на крилати ракети " Таурус " - тематика, по която министър председателят Олаф Шолц не даде безапелационен отговор в обичайното си изявление за немската социална телевизия ZDF. Само съобщи, че тематиката ще бъде доста деликатно разисквана от държавното управление. 

По негови данни до момента Германия е предоставила директна финансова помощ на Украйна в размер на към 1,5 милиарда евро. Германия даде обещание на Украйна поддръжка за възобновяване на разрушената инфраструктура, напомня ДПА.

През март тази година мораториумът върху дълга на Украйна бе продължен до 2027 година. Страната получи финансови инжекции и от Международния валутен фонд.

От началото на войната Киев твърди, че е получил финансова, военна и филантропична помощ на стойност над 170 милиарда евро от своите западни съдружници. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР