За първи път от близо месец оздравелите са повече отколкото

...
За първи път от близо месец оздравелите са повече отколкото
Коментари Харесай

Осем пъти повече оздравели, отколкото новозаразени с коронавирус в Русенско

За първи път от близо месец оздравелите са повече в сравнение с инфектираните с Ковид-19 в Русенско за миналото денонощие.

Заболелите през вчерашния ден са двама, до момента в който излекуваните са близо осем пъти повече или петнайсет души. През последните 24 часа няма и умряли с позитивен тест за коронавирусна зараза. Справка в Единния информативен портал сочи, че областРусе се подрежда на предпоследното шестнайсето място по заболеваемост в страната, само че разликата сред множеството райони е доста дребна. Без нови случаи е само Ловеч, а в Шумен има единствено един инфектиран.

Въпреки позитивната наклонност през вчерашния ден, на седмична база продължава да се следи растеж на новите случаи. 114 души са се заразили с Ковид-19 в региона за последните седем дни, това сочат данните на Регионалната здравна ревизия. Така се оказва, че единствено за седмица – от 10 юли насам, дейните случаи са нарастнали с съвсем 36% или са с 30 души повече по отношение на миналата седмица. Към момента намиращите се на болнично лекуване са шестнайсет, като предходната неделя те са бяха 22, което съставлява спад на приетите в болница с малко над 27%.

За съпоставяне през миналата седмица, т.е. в интервала сред 3 и 9 този месец се наблюдаваше внезапен скок и на двата индикатора. Заболелите тогава се усилиха с 84%, а имащите потребност от лекуване в болница с близо 92%. Това демонстрира, че все още Ковид-ситуацията се успокоява, само че въпреки всичко би трябвало да се съблюдават разпоредбите за стерилизация и отдалеченост, като на закрито и при скупчване на повече хора от РЗИ поучават да се носят защитни маски.

Същевременно се усилва и броят на искащите да се ваксинират. През отиващата си към този момент седмица са сложени 639 ваксини, което е с 240 повече по отношение на миналата. Близо 91% съставляват трета или четвърта игла. От началото на пандемията до през днешния ден откритите случаи на ковид в региона са общо 34 660 души, като от тях 1911 са умряли. До момента в областРусе са осъществени 129 776 имунизации, като със приключен имунизационен курс са 58 511 души. Бустерна доза пък е направена на общо 23 467 русенци, като от опцията за втори бустер са се възползвали 740 души от района.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР