За първи път от 30 г. Япония възобнови търговския улов

...
За първи път от 30 г. Япония възобнови търговския улов
Коментари Харесай

За първи път от 30 г. Япония възобнови търговския улов на китове

За първи път от 30 година Япония възобнови комерсиалния улов на китове , написа " Гардиън ".

Японски риболовци се насочиха на улов за китове след противоречивото решение на Токио да се отдръпна от Международната комисия по китолов (IWC).

Пет кораба отплаваха от Куширо, Северна Япония, в понеделник сутринта. По същото време три кораба потеглиха от Шимоносеки , Югозападна Япония. Няколко часа по-късно на японския бряг бяха докарани два сиви кита. Едно от животните беше с дължина повече от 8 метра.
 Япония възобновява комерсиалния улов на китове
Япония възобновява комерсиалния улов на китове

Но приключва улова в Антарктика и се отдръпва от Международната комисия по китолов

Петте кораба от Куширо общо имат квота от 227 кита до края на декември , съгласно организацията по риболовство, която отсрочи съобщаването на квотите до приключването на срещата на Г-20 в Осака в събота.

Ловът на китове евентуално ще провокира сериозна рецензия от природозащитници и страни, които се афишират против улова.

Миналата година Япония разгласи, че н апуска Международната комисия по китолов след неуспеха си да убеди други членове да поддържат комерсиалния улов на китове.

Японските китоловци убиха 333 кита по време на последната " изследователска " експедиция на Южния полюс , която завърши през март. В предходни години Япония избиваше по съвсем 1000 кита на година.
 Япония умъртвила 177 кита
Япония умъртвила 177 кита

43 дребни ивичести кита и 134 сейвали

През 60-те години на предишния век потреблението на месо от кит е достигала до 200 000 тона на година , само че през последните години падна до 5000 тона поради други източници на протеини, внасяни от чужбина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР