За първи път от 13 години насам родната баскетболна общественост

...
За първи път от 13 години насам родната баскетболна общественост
Коментари Харесай

Какво се случи в последното Вечно дерби в баскетбола?

За първи път от 13 години насам родната баскетболна общност още веднъж ще стане очевидец на огромното дерби сред Левски и ЦСКА. Сблъсъкът ще се организира на следващия ден вечер от 19:00 часа в столичната зала “Универсиада ”, като срещата ще закрие шестия кръг на НБЛ. Дуелът сред “сини ” и “червени ” ни дава мотив да си напомним какво се случи в последния мач сред двата тима през към този момент далечната 2009-а.

Датата е 23 януари, а тогавашният любимец Левски се изправя против ЦСКА в зала “Христо Ботев ”. Срещата стартира равностойно, като разликата на полувремето е седем точки в интерес на възпитаниците на Тити Папазов - 50:43. Най-доброто за “сините ” обаче следва. Вихрено показване във второто полувреме носи разгромна победа със 121:78 над безконечния противник, като по този метод Левски записва втория си триумф над ЦСКА през сезона, откакто преди този момент го е победил още веднъж с 90:76 по-рано през сезона.

Маркъс Хол се отличава с необичаен трипъл-дабъл от 31 точки, 11 битки и 12 асистенции за спечелилите от Левски. Станислав Славейков вкарва още 30 точки в коша на “червените ”, а Стефан Георгиев - Торо записва дабъл-дабъл от 22 точки и 10 битки. Златин Георгиев, който и на следващия ден ще вземе присъединяване в дербито, финишира с 20 точки, 5 битки и 6 асистенции, до момента в който Дуейн Мортън вкарва още 13 точки и овладява 9 битки. В групата на “сините ” за мача е и Асен Великов, който към момента брани емблемата им.

Най-добър за “армейците ” пък е Крум Дойчинов с 27 точки. Сергей Цветков вкарва 17 точки, Еди Синадович прибавя 14, а Неманя Илич завършва с 10 точки. Две седмици по-късно ЦСКА е закрит и не съумява да довърши сезона.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР