За първи път мога да заявя официално, че доказахме 8

...
За първи път мога да заявя официално, че доказахме 8
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Доказахме, че 8 български пациенти са с новия щам на коронавируса

За първи път мога да заявя публично, че доказахме 8 варианта от пациенти българи, които имат характерностите на новия вид на британския вид на вируса. 17 разновидности бяха доказани през днешния ден, направиха до двамата ръководители на референтни лаборатории доцент Иван Иванов и доцент Ивайло Алексиев. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

" И двамата са с медицински специалности вирусология и микробиология. Направиха го брилянтно и съм доста удовлетворен - това, че доказахме, че в нашата страна го има британският вид ", добави професорът.

" Много съм удовлетворен, че направихме първия стадий - доказахме, че в нашата страна го има британския вид ", сподели още той.

Следва по-широко изследване в нашата страна да се види какво е разпространяването.

" При тези 8 души има такива, които преди малко са пристигнали от Англия. Веднага са болни, незабавно са карантинирани, незабавно са признати в болнично заведение. Но вариантът, в случай че тръгне в страната, би трябвало да създадем по този начин, че да го ограничаваме ", изясни проф. Кантарджиев.

" Всеки, който се върне от Западна Европа или от Англия, да не събира цялото семейство, а да се самоизолира известно време и да се изследват ", предложи той.

" Ваксината лови новия вариант. Това е потвърдено. Ваксините унищожават и този мутирал вирус. Лошото е, че е по-заразен. Досега 10 души заразяват 22, а в този момент 10 ще заразяват 29. При съблюдаване на ограничения можем да ограничим разпространяването на този вирус ", уверен е проф. Кантарджиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР