За първи път компания от хазартния бранш в България ще

...
За първи път компания от хазартния бранш в България ще
Коментари Харесай

Първа хазартна компания се листва на Българската фондова борса

За първи път компания от хазартния отрасъл в България ще се листне на Българската фондова борса. „ Телематик Интерактив България “, която стои зад платформата за казино и спортни залози Palms Bet, възнамерява да излезе на борсата още този месец. При най-оптимистичния сюжет букмейкърът чака да набере до 40 млн. лева

Компанията планува да усили капитала си с 10% посредством издаването на 400 хиляди нови акции, посредством които да набере към 20 млн. лева При съществуването на огромен интерес, ще бъдат препоръчани още 400 хиляди съществуващи акции от мажоритарния притежател – „ Елдорадо корпорейшънс “ АД.

При сполучливо разпространение на всички препоръчани бумаги свободно търгувани ще са 18.2% от капитала. Заложеният ценови диапазон е сред 50 и 75 лева на акция, което значи, че пазарната оценка на „ Телематик Интерактив България “ може да доближи сред 200 и 300 млн. лева

Фирмата разгласи проектите си за излизане на борсата в края на предходната година, а този януари Комисията за финансов контрол (КФН) утвърди проспекта ѝ.

Идеята е спомагателните средства да продължат да подтикват развиването на компанията посредством агресия на нови пазари, като в развой на подготовка е навлизането в Перу.

IPO-то е планувано за 14 февруари. Срокът за подаване на предложения е 14-18 февруари, а резултатите ще бъдат оповестени до края на идващия работен ден. Инвеститорите могат да подават предложения посредством всеки лицензиран капиталов медиатор.
Ренесансът на БФБ
Само за последната половин година на Българската фондова борса излязоха няколко български компании, търсещи пресен капитал. Стартъпът за безпилотни карго дронове Dronamics, производителят на на био артикули „ Смарт органик “ и автомобилната „ Син карс “ се листнаха на БФБ при огромен интерес и започнаха да влагат набраните средства в експанзията си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР