За първи път жена застава начело на американската разузнавателна агенция.

...
За първи път жена застава начело на американската разузнавателна агенция.
Коментари Харесай

За първи път жена застава начело ЦРУ

За първи път жена застава отпред на американската разследваща организация. Джина Хаспъл бе публично одобрена от Сената за началник на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Кандидатурата на 61-годишната Джина Хаспъл бе подкрепена с 54 от 99 гласа в горната камара на американския Конгрес, в това число от шестима сенатори от опозиционната Демократическа партия. Така тя става началник на Централно разузнавателно управление на САЩ и първата жена отпред на американското разузнаване.

Хаспъл работи от 33 години в Централното разследващо ръководство и до момента бе негов заместник-директор. Заменя на директорския пост Майк Помпейо, който стана държавен секретар.

Специалист е по тайните интервенции и през по-голямата си част от кариерата е била сътрудник под прикритие. Кандидатурата ѝ породи полемики, тъй като през 2002 година е управлявала скришен затвор на Централно разузнавателно управление на САЩ в Тайланд, където хипотетични членове на " Ал Кайда " са били изтезавани. Три години по-късно е наредила видеозаписите от разпитите им да бъдат унищожени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР