За първи път гледах Кевин Бейкън в психо-трилъра “Линия от

...
За първи път гледах Кевин Бейкън в психо-трилъра “Линия от
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Кевин Бейкън и Кира Седжуик – а вие можете ли като тях да се похвалите, че 35 години от живота ви са минали като един удар на сърцето?

За първи път гледах Кевин Бейкън в психо-трилъра “Линия от гибелта ” (1990). Той беше един от петимата студенти по медицина, които се подложиха на безразсъден и доста рисков опит в опита си да потвърдят, че има живот след гибелта. Моите почетения към другите артисти – Кийфър Съдърланд, Оливър Плат, Уилям Болдуин и Джулия Робъртс, всичките от които нахално млади, красиви и неотдавна пробили в Холивуд, обаче Кевин беше най-секси. Така де – най-малко в моите очите на фантазираща тийнейджърка, която тогава елементарно се захласваше по умни младежи с дълги коси и високи скули.

Първата ми екранна среща с Кира Седжуик пък беше години по-късно, в комедийната драма на Ласе Халстрьом “Тема за диалог ” (1995), където тя играеше по-голямата сестра на Джулия Робъртс. Предполагам, че са я избрали за ролята заради очевидната аналогия сред двете актриси. Само че тогава въобще не я харесах – някак ми седеше като грозното патенце до колежката си Робъртс, а огромната й уста не й придаваше същия сексапил както на “хубавата жена ”. Ако пък тогава знаех, че е омъжена за обичания ми Кевин Бейкън, допускам, че щях да я възневидя още повече.

Разбира се, от дълго време съм преосмислила отношението си към Седжуик, тъй като от деветдесетте насам съм я гледала в доста филми, в които ме е впечатлила най-много със способността си да “облича ” облика, в който се превъплъщава, като дреха, скроена особено за нея. И даже съм склонна съм да й простя, задето не аз, а тя е женена за Кевин Бейкън – освен това от цели 35 години. А в случай че ги следите в обществените медии, няма по какъв начин да не им завидите по какъв начин красиво остаряват тези двамата! Заедно. Каквато по принцип е сантименталната фантазия на всички двойки по света.

Неведоми са пътищата на ориста, по тази причина не е зле по-често да  се вглеждаме в знаците (и хората!), която тя ни изпраща. Защото не знаеш дали някоя сякаш инцидентна триминутна среща с някого някъде няма да се трансформира в огромната ти обич – в миналото, вечно.

Едва 17-годишен, Кевин напуща родната Филаделфия и се открива в Ню Йорк с желанието да стане бродуейски артист. “Искам да пребивавам, дребосъче, желая същински да пребивавам. ” Ето такива мисли стимулират Кевин да избере несигурния живот в гонене на фантазията в “Голямата ябълка ”. Често обаче упоритостите на младежите и суровата реалност се разминават като бързи влакове. Точно това е на път да се случи и с нашето момче.

Пиесите в всякакви дребни самостоятелни театри и сапунките, в които играе, не му носят упования триумф и той е заставен да се устоя, сервирайки ордьоври на богати нюйоркчани в класни заведения за хранене. Въпреки привидния неуспех обаче не се отхвърля от фантазията си и продължава да играе и да се явява на прослушвания за функции.

През 1978-а, до момента в който похапва сандвич в почивката сред двете представления на пиесата “Getting Out ”, го доближават 12-годишно момиченце и по-големият й брат, с цел да го поздравят за играта му. Той благодари учтиво и се връща към обяда си. След което незабавно не помни за случката.

Десет по-късно същото това 12-годишно момиченце още веднъж се появява в живота му – само че в този момент към този момент в тялото на 22-годишната му екранна партньорка в драмата “Лимонено небе ”.

През 87-а, когато се снима филмът, Кевин към този момент е дръпнал напред в кариерата (най-вече с ролята си в музикалната драма “Вихърът на танца ”) и в този момент го раздава баровски като провежда и заплаща вечерите на целия екип. Намерението му обаче напълно не е да се фука с парите си или да накара всички да го харесват, а по-скоро да се хареса на един-единствен човек. Кира. Младата актриса обаче по този начин и не се появява на нито една от проведените вечеринки. Тогава Кевин взема решение да опитва да я примами с друга примамка. В моя хотел, споделя й той, вършат страхотни разтривки. Защо не дойдеш да ги пробваш? Може, отвръща тя. Кевин това й чака – споделя, че като свърши с тренировката си във фитнеса, който е до залата за разтривки, ще мине да я вземе за по пиво.

“Да бе, ” мисли си Кира, “все едно пък ще му кажа кога ще отивам на масаж. ” Обаче Кевин излиза по-хитър от нея и се обажда на рецепцията, с цел да се осведоми за какъв брой часа девойка Седжуик си е поръчала масаж. Когато тя излиза от залата за масаж, Кевин я чака извън – нахилен и нагизден като за женитба.

“Години по-късно, когато си призна какво е направил тогава в хотела, ми се строи много психопатско. Но както и да – минали работи са това, ” майтапи се Кира.

С момчешкия си сексапил и непринудената си напоритост Кевин съумява да накара Кира да смъкна гарда. И тя толкоз ниско го смъква, че още по-късно първо пиво стартира неистово да желае да се омъжи за него. “Не знам какво ми стана. Бях като изумена от гръм – въобще не чаках, че ще се влюбя толкоз мощно и чак се изплаших, “ откровеничи Седжуик в изявление за Vulture през 2019-а. “Въпреки това не таях и капка подозрение, че това е мъжът за мен, че той е моята сродна душа. ”

На връх Бъдни вечер същата година Бейкън пада на едно коляно и моли Кира да се омъжи за него. Тя е толкоз трогната, че се залива в сълзи по този начин, като че ли одеве са й съобщили, че някой е починал. Явно Кира по темперамент си е огромна ревла, тъй като три месеца след годежа тя се разсънва измежду нощ и още веднъж стартира да плаче. Стреснатият Кевин не може да изкопчи и думичка от нея, а когато най-сетне тя въпреки всичко съумява да каже нещо през сълзи и сополи, той е като гръмнат: “Изобщо не си одобрявам пръстена! ”

Да ти имам проблемите, Кира Седжуик!

Още на другия ден двамата отиват в бижутерския магазин и заменят грозния годежен пръстен с различен, който тя си харесва и който продължава да носи и до ден сегашен.

След като всички към този момент са удовлетворени от пръстена, може да се пристъпи към формалната част. 18 месеца след второто им първо запознанство двамата се женят. Той е с кариран костюм, а тя с бяла дантелена рокля с висока яка и коси, прибрани в нехаен кок.

Бебе номер едно се появява по-рано от плануваното и то тъй като на Кира отново й идва някакво съдбовно прояснение. Още до момента в който карат медения месец, тя предлага да не употребяват контрацептиви. И единствено в границите на две седмици след началото на опита – хоп! – не щеш ли козунакът почва да се пече във фурната.

Травис се ражда през юни 1989 година, а няма и три години по-късно се появява и сестра му, Соузи Рут.

След години Соузи ще е тази, която ще последва родителите с по професионалните им стъпки. Големият й актьорски пробив е с присъединяване й в комедийния сериал на Netflix, “13 аргументи за какво ” (2017-2018). Обаче признанието я спохожда дори по-рано, когато през 2013-а е оповестена за “Мис Златен Глобус ”.

Ако се чудите какъв е пък този конкурс, да ви кажа – купата се връчва на някой младеж, който връчва трофеите на спечелилите в другите категории и ги ескортира до и отвън сцената. Не е нещо изключително, ще си кажете вие, но то нали е значимо един път да те виждат – пък и въпреки единствено безмълвно да разнасяш някакви статуетки.

През идващите години двойката е непрестанно дружно и у дома, и на снимачната площадка – в случай че не си партнират, то единият ще режисира другия.

През 2004 година съпрузите играят дружно в два кино лентата. В “Пещерният човек ” тя е травмирана от минали житейски събития музикантка, която, откакто вторият й брачен партньор (Бейкън) умира, се връща в родния си град, където злият й някогашен брачен партньор я чака да си разчистят сметките.

В “Дърводелецът ” пък Бейкън е в основната роля на унизен в детските си години някогашен пандизчия, който се пробва още веднъж да си стъпи на краката, а Кира му е гадже. През 2006-а Бейкън към този момент се е трансферирал от другата страна на камерата. В дебютния му филм като режисьор, “Loverboy ”, взе участие освен жена му, само че и двете им деца. С дебютната си роля 14-годишната тогава Соузи дава сериозна поръчка за актьорска кариера в бъдеще. Виж, за Травис не може да се каже същото.

С интернационална популярност Седжуик се снабдява с присъединяване си в седем поредни сезона на хитовия полицейски сериал “Разобличаване ” (2005-2012), като Бейкън режисира четири от епизодите. Когато го питат какво е да режисираш жена си, той споделя: “Кира постоянно е толкоз добре готова, че през множеството време аз съм единствено маймуната, която споделя “екшън ” и “стоп ”.

Следващият им взаимен план е от 2018-а и отново е режисиран от Бейкън – комичен седем-минутен документален филм за правенето на фиктивен филм със заглавие “Патица изненадва двойка, правеща секс ”. Препоръчвам ви да го гледате – в действителност е много комичен.

Може би най-голямата драма в живота на щастливото семейство за всичките тези 35 години взаимен живот е финансовият фалит, който претърпяват, откакто през 2008-а  губят всичко с изключение на поземления си парцел и дребното пари на персоналните си разплащателни сметки. Това става, откакто биват ловко подхлъзнати да се включат в схемата от вида “пирамиди-фараони ” на прословутия капиталов управител Бърни Мадофф. А той, апропо, съумява да завлече с милиони доста други холивудски величия преди тях, измежду които и самият Стивън Спилбърг и филмовия продуцент на Dream Works Джефри Каценбърг.

Когато научават новината за ареста на “финансовия сериен палач от Уол Стрийт ”, както медиите го назовават, Кира и Кевин са в потрес. А и кой не би бил!

“След като се опомнихме малко, седнахме, с цел да обмислим обстановката, ” споделя тя. “Изгубихме ужасно доста пари – факт. Обаче децата ни са здрави, ние двамата работим на цялостни обороти, тъй че скоро ще възстановим неналичията. Няма защо толкоз да се тръшкаме в случай, че доста хора нямат нашия шанс в живота и битката им за оцеляване е ежедневна. Ние сме хора на изкуството, парите не са ни изключително значими, други неща ни вълнуват повече. Да, пр**баха ни, само че какво толкоз – животът продължава. ”

В изявление отпреди няколко години Седжуик се впуска в детайлности по отношение на интимния им живот с мъжа й. “Не ми би трябвало доста, с цел да се настроя за секс. Само като влезе в стаята и пулсът ми се форсира, защото… толкоз е готин! Може да питате който и да е по какъв начин отвръщам, щом той се появи. Все едно го виждам за първи път.  А и той продължава да е цялостна тайнственост за мен и може би по тази причина не преставам да го намирам за толкоз секси. ”

Ами ОК, радваме се, че половият им живот си е наред даже толкоз години след това изстрадано първо пиво през 87-а. Чудите се по какъв начин го реализират, по какъв начин към момента са толкоз влюбени и дейни в леглото? И отново Кира дава отговор: “Винаги сме били най-големите си почитатели един на различен. Обаче възприятието за комизъм е наложителен детайл, с цел да издържи една връзка толкоз дълго. ” За него пък е значимо това да имат задоволително време един за различен. “Обичам да се разхождаме  единствено двамата измежду нощ по пустите улици на града и да си приказваме за нелепости. Тогава се усещам най-добре. ”

35-тата годишнина от брака си двойката означи, качвайки няколко затрогващи ретро фотоси в Instagram, на една от които виждаме ухилената до уши 22-годишната Кира, седнала в скута на Кевин. А текстът по нея гласи: “35 години изминаха като един-единствен удар на сърцето. ”

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР