За първи път български вътрешен министър ще направи изказване на

...
За първи път български вътрешен министър ще направи изказване на
Коментари Харесай

Министър Калин Стоянов отчита как се справяме с каналджийството пред Брюксел

За първи път български вътрешен министър ще направи изявление на водещо събитие на Европейска комисия

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще направи главно изявление по време на конференция за основаване на Глобален алианс за противопоставяне на каналджийството в Брюксел, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Поканата е отправена към българския вътрешен министър персонално от комисаря по вътрешни работи Илва Йохансон.

В нея се показва, че изборът министър Стоянов да направи главното изявление е аргументиран от значимите дейности, подхванати от България в границите на пилотния план с Европейска комисия, както и от непрекъснатите старания на страната ни за справяне с незаконните мрежи на каналджиите.

Това е първата покана към български министър на вътрешните работи да взе участие като панелист в събитие на високо равнище, проведено от Европейска комисия, от присъединението ни към Европейския съюз.

Създаването на Глобален алианс за противопоставяне на каналджийството и провеждането на характерна конференция на тази тематика с основните страни на генезис и пренос беше обявено от ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в годишната й тирада за положението на Съюза през септември 2023 г, а в следствие бе оповестено неведнъж от други представители на Европейската комисия.

В събитието, което ще се организира в Европейската комисия, са поканени отрасловите министри на страните членки на Европейски Съюз и на главните страни на генезис и пренос на мигрантите, ръководителите на организациите на Европейски Съюз в региона на правораздаването и вътрешните работи, както и представители на интернационалните организации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР