За първенство на Трета лига - Североизточна аматьорска група ХХVI

...
За първенство на Трета лига - Североизточна аматьорска група ХХVI
Коментари Харесай

Светкавица победи Суворово и запази третата позиция в първата фаза от първенството

За състезание на Трета лига - Североизточна аматьорска група ХХVI кръг " Светкавица " (Търговище) победи вкъщи досегашният водач на групата отбор на " Суворово ". Гостите поведоха в резултата с гола на Любомир Михалев в 38-та мин. Три-четири минути по-късно Динко Дерменджиев се възползва от недоразумение след центриране в наказателното поле на гостите и отблизо разстояние възвърне равенството - 1:1. Двата тима се прибраха на почивката без голово преимущество, макар на моменти по-добрата игра на " Светкавица " (Търговище).

В началото на втората част " Суворово " на няколко пъти заплаши вратата на домакините, само че Тодор Тодоров за следващ път сподели умения и не разреши коженото кълбо да навести мрежата. В 55-та мин. Николай Николов още веднъж след безредие в наказателното поле на гостите ги наказа със второ попадение във вратата на неостаряващия Неделчо Добрев.

До края на мача двата тима имаха много преференциални положения за отбелязване на нови попадения само че пропуснати за " Суворово " от Костадин Хараламбиев, Николай Илиев, Любомир Михалев, Никола Василев и Александър Чукански. За " Светкавица " (Търговище) пропуски направиха - Симеон Симеонов, Румен Русков, Динко Дерменджиев, Диян Димитров и Николай Николов. В последните минути бърза контраофанзива на гостите подета от Любомир Михалев с подаване към Никола Василев и Александър Чукански едвам не докара до равнене на резултата. Вратарят Тодор Тодоров се намеси съществено и със сетни старания мазета топката в ъглов удар. В ответната офанзива Младен Младенов като на смешка мина през двама-трима бранители на „ Суворово “, само че центрираната в наказателното поле топка и по този начин не откри устремилия се Николай Николов. Съдийската бригада от Шумен отпред с Красимир Кръстев с асистенти: Йордан Митев и Ясен Яворов се оправи сполучливо и не ощети двата тима на футболния терен.

Салим САЛИХ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР