За осми пореден път Българският културен институт във Варшава откри

...
За осми пореден път Българският културен институт във Варшава откри
Коментари Харесай

България през погледа на поляците

За осми следващ път Българският културен институт във Варшава откри фотографската галерия „ България през погледа на поляците ". В изложбата присъединяване взеха 67 фотографии, а конкурсната комисия дефинира 22 лауреата. С поддръжката на българския туристически отрасъл, класираните на първите три места получиха ваучери за отмора в България в Обзор, Боровец и Балчик.

През последните седем години, в които се провежда изложбата, участниците в него са изпратили над 1000 фотоси от визитите си в България. Тазгодишната галерия означи и връх по гости - повече от 80 души пристигнаха да видят страната ни през обективите на полските туристи. Сред тях бяха Александер Кеммел, президент на ТурФилм Академи и Ева Котус, шеф на ФилмАТ, интернационален фестивал за филми с туристическа тема.

„ На такива места можете да допълните прекарването си с благосъстоянията на България - естествени, исторически, етнографски, културни ", сподели Калина Станчева - шеф на Българския културен институт. Тя благодари на участниците за другия и ексцентричен взор, любознанието и желанието да доближат до едва познати, малко посещавани места отвън главните туристически направления. Изложбата бе почетена и от Маргарита Ганева, дипломат на България в Полша.

Добрите резултати, които страната ни отбелязва на полския пазар се дължат както на отличната работа на туристическото ни аташе в страната - Николай Костов, по този начин и на дейните контакти на министър Зарица Динкова с полския й сътрудник Анджей Гут-Мостови, които продължиха и след нейното посещаване в Полша през септември 2023 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР