За осма поредна година АЗПБ организира най-авторитетния аграрен форум в

...
За осма поредна година АЗПБ организира най-авторитетния аграрен форум в
Коментари Харесай

Започна двудневен земеделски форум край Варна

За осма поредна година АЗПБ провежда най-авторитетния поземлен конгрес в България, на който представители на европейската и държавната администрация, бизнесът и браншовите организации ще дискутират настоящите тематики от земеделския живот в страната и Европа, напомня Moreto.net.

Националната среща на земеделските производители ще се организира в хотел Адмирал, к.к. Златни пясъци в два конферентни дни – 5 и 6 февруари 2020 година

Събитието ще бъде публично намерено от министъра на земеделието храните и горите Десислава Танева.

Официални участници ще бъдат високопоставени посетители от Европейската комисия и Европейския парламент, ръководители и специалисти в Министерство на земеделието, храните и горите, парламентарната Комисия по земеделие и храни, Държавен фонд „ Земеделие “, неправителствения бранш и народни представители.

Водени от мотото „ ОСП 2020+: Европейски цели. Български капацитет “, уредниците на Осмата Национална среща ще проведат открит спор за идентифициране на основните аспекти в положението и развиването на родното земеделие. Дискусията ще разиска опциите за разрастване на капацитета в бранша за осъществяването на новите амбициозни цели на ОСП 2021-2027.

Специален фокус в програмата на конференцията ще бъде подложен върху проблемите на отглеждането на животни у нас. В рамките на специфична Кръгла маса, отдадена на животновъдния бранш, представители на държавната администрация, аграрни производители и специалисти ще търсят решения за предварителна защита, ограничение и справяне с публикуваните заболявания като африканска чума по свинете и птичия грип. Друга значима тематика в кръглата маса ще бъде отдадена на вероятностите пред месното направление на говедовъдния бранш.

Сред акцентите в програмата ще бъдат новостите при обезщетителните ограничения на ПРСР 2014-2020, предефинираните необлагодетелствани региони по размер 13, опция за вдишване на нови биоангажименти по размер 11, новото електронно кандидатстване по схеми на директните заплащания и ограничения на ПРСР 2014-2020 в Кампания 2020 и други.

Основна задача на аграрния конгрес е да организира открита полемика по стратегически тематики за бранша и да даде публичност на позиции и оферти по разнообразни проблеми, допринасяйки за намирането на нови решения за развиването на земеделието в страната. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР