За опасност от ядрен апокалипсис предупреди американското издание Вайс. САЩ

...
За опасност от ядрен апокалипсис предупреди американското издание Вайс. САЩ
Коментари Харесай

Глобалното затопляне ражда ядрен Апокалипсис?

За заплаха от нуклеарен апокалипсис предизвести американското издание Вайс.

Съединени американски щати са употребявали тихоокеанския архипелаг Маршалови острови за нуклеарен полигон по време на Студената война (1947 – 1991 г.). Там през този интервал са били извършени 67 опита с нуклеарно оръжие, а по-късно арсеналите са били заровени под бетонни саркофази. От началото на 90-те островите са станали хранилище и за неизползвани биологични оръжия. Отровните субстанции са проникнали във водите и почвата. Една от последствията на замърсяването е била, че две от всеки три дами са раждали деца с вродени малформации.

Глобалното стопляне обаче може да провокира нова заплаха, която да засегне цялото човечество. Нивото на водите на Тихия океан в региона на Маршаловите острови от 1993 година до днешна дата се е повишавало с 2,4 сантиметра на година, до момента в който междинното международно равнище на повишение на океаните е било под един сантиметър на година.

Повишаването на налягането, провокирано от натрупването на водната маса, може да унищожи така и така неособено сигурните бетонни структури, под които са заровени нуклеарните и биологичните арсенали. Последиците ще са ужасни - напряко апокалиптични. Съществува действителна заплаха всички тези отровни материална да се излеят първо в Тихия, а по-късно и в Световния океан. Нещо по-страшно от Чернобил, уточни още изданието.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР