За онези от нас, които за добро или лошо са

...
За онези от нас, които за добро или лошо са
Коментари Харесай

Как да заспиваме като в казармата

За тези от нас, които за положително или неприятно са пропуснали казармата, постоянно са съществували две огромни питанки - на какво мирише в спалното поделение и по какъв начин се спи със звуците на десетки хъркащи мъже.

Изглежда още в средата на предишния век вторият въпрос е представлявал проблем, за който обаче американският флот е създал особено решение.

Войнишката техника на заспиване звучи като много ефикасен способ за абстрахиране от шума в близост и, почтено казано, ни припомня на някои медитативни похвати.

Той съставлява микс от визуализация и психосоматика, и изненадващо не включва преброяване на животни.

Това, което би трябвало да създадем, е напълно умишлено да отпуснем всички елементи на тялото, започвайки от главата и лицето.

Трябва да насочим вниманието си към всяка обособена част и да усетим по какъв начин тя се отпуска и потъва в леглото, като не стопираме да си споделяме мисловно, че желаеме да отпуснем съответната част. След всяка отпусната поемаме надълбоко въздух и издишаме постепенно.

Цялото упражнение е добре да бъде съпроводено с визуализация за заспиване на доста удобно, безшумно и умерено място - било то хамак в гората или мека поляна в планината.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР