За Община Варна здравеопазванетопостепенно става приоритет“ – каза зам.-лидерът на

...
За Община Варна здравеопазванетопостепенно става приоритет“ – каза зам.-лидерът на
Коментари Харесай

Д-р Янко Станев: За Община Варна здравеопазването стана доказано приоритет 


„ За Община Варна здравеопазванетопостепенно става приоритет “ – сподели зам.-лидерът на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев на съвещание на ПК „ Финанси и бюджет “ към Общинския съвет на Варна.

Изказването на водача на сините бе във връзка гласуваните средства в сектор „ Здравеопазване “ и в частност средствата за общинските ДКЦ-та.

Д-р Станев продължи с това, че, в случай че тази политика продължи да се следва, Диагностично-консултативните центрове във Варна ще бъдат в целокупност функционални и там ще се оферират здравни грижи на доста високо равнище.

Споделяната постоянно от него теза за потребността от положително опазване на здравето, като предварителна защита.

Заместник-председателят на Съюз на демократичните сили сподели още, че счита, че за първи път опазването на здравето набира скорост и става последователно приоритет на Община Варна.

„ И това е нещо, за което аз най-малко от четири години се боря и се опитваме да се случи. Някъде съумяваме. Средствата, които са планувани за Онкоболницата и ДКЦ-тата, са съществени. Аз ви подсигурявам, че с това движение на увеличение на средствата, след 3-4 години нашите (общинските- бел. ред.) ДКЦ-та, ще стартират да извършват фукциите на същинските ДКЦ-та. Ще ги оборудваме с съвременна техника и те ще бъдат в голяма помощ на варненци “, сподели още доктор Станев.

Геновева Михайлова, dnesplus.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР