За общи действия на европейско ниво в областта на дружественото

...
За общи действия на европейско ниво в областта на дружественото
Коментари Харесай

Емил Радев: С общи действия в областта на дружественото право ЕС може да допринесе за по-устойчива бизнес среда

За общи дейности на европейско равнище в региона на дружественото право се разгласи евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ. Позицията му бе изказана в границите на провелата се в правната комисия на Екологичен потенциал полемика по отношение на поддръжката за устойчивото корпоративно ръководство.

По време на съвещанието евродепутатите организираха и замяна на отзиви с комисаря по правораздаването Дидие Рейндерс, като във фокуса на разискването бе показаното от Европейската комисия изследване за най-хубавите способи, по които да се контролира корпоративната отчетност на шефовете и устойчивото корпоративно ръководство на равнище Европейски съюз.

"Днес постигането на стопански резултати се обвързва с цели, които към момента са по-нетрадиционни за предприятията: битката с климатичните промени, превъзмогването на обществени проблеми и устойчивото развиване като цяло ", посочи. По думите му това са трендове, за които малко по малко би трябвало да се построи нова бизнес просвета, залагайки посока на устойчивото корпоративно ръководство и на основаването на добавена стойност за фирмите.

"В една все по-динамична среда препоръките на шефове и надзорните препоръки би трябвало да зачитат правата на акционерите и на заинтригуваните лица посредством сполучливи вложения, само че и да способстват за устойчивото развиване ", регистрира.

Според него нуждата от еластичност на другите национални регулаторни рамки е значима част от уравновесения метод, който би трябвало да се откри в Европейски Съюз. "Връзката вложения - корпоративно ръководство е безспорна и е не по-малко значима за задачите на устойчивото развиване и борбата с климатичните промени ", счита евродепутатът.

В полемиката с комисаря по правораздаването по отношение на идните начинания на Европейска комисия подчертава върху предлагането за общоевропейска дефиниция на отговорностите на шефовете и ползите на фирмите, което и съгласно Дидие Рейндерс е част от съпътстващи ограничения за поощряване на устойчивото корпоративно ръководство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР