За някои хора, Ранно пиле рано пее е мотото, което

...
За някои хора, Ранно пиле рано пее е мотото, което
Коментари Харесай

10 навика, характерни за точните хора

За някои хора, „ Ранно пиле рано пее " е мотото, което най-точно описва техния живот.

За тях, да си „ съвременно просрочен ” от дълго време не е на мода. Тези хора живеят по часовник и следват неповторими привички, които образуват тяхното отношение към времето.

Предвид обстоятелството, че закъснението се приема за демонстрация на пренебрежение и липса на отговорност, която може да се отрази отрицателно както върху вашата кариера, по този начин и персоналния ви живот, може би е време да потърсите способи за битка с хроничното забавяне.  

От BusinessInsider са съставили лист с 10 навика, присъщи на хората, които в никакъв случай не закъсняват.

1. Събуждат се преди алармата

Хората, които постоянно идват на време, неумишлено настройват биологичната си тревога, която е в синхрон с материалната.

Зад този феномен стои научно пояснение: по този начин наерчения suprachiasmatic nucleus, област в мозъка, която дава отговор за биологичния часовник на организма. Тъй като точните хора по-често следват прецизни графици, тялото им привиква с повторението и се нагажда към ежедневната рутина.

2. Мислят в вероятност

Точните хора освен идват в точния момент, само че също по този начин и водят извънредно спретнат и проведен метод на живот. Те възнамеряват деня си авансово и се придържат към набор от действия, които практикуват всеки ден.

Те знаят какво ще облекат още преди да са станали от леглото. Знаят какво ще ядат за закуска и в какъв брой часа ще изпият първото си кафе. По този метод те пестят време, което биха изгубили в търсене на облекла в дрешника и в тършуване из хладилника. Те знаят, че има по-важни неща, които имат потребност от тяхното внимание.

3. Оставят времеви буфер за забавяне

Колкото и да се пробват, точните хора постоянно идват в точния момент. Причината за това се крие във обстоятелството, че те постоянно си оставят задатък от време, при положение на непредвидими условия.

Ако стигат до офиса за 30 минути с кола, те не потеглят 30 минути преди началото на работното време, а 40 или 45 минути по-рано, с цел да бъдат сигурни, че трафика и метеорологичните условия няма да провалят тяхната пунктуалност.

4. Ценят времето на другите

За точните хора, закъснението е знак на пренебрежение и лекомисленост, без значение от събитията. Те ценят точността, тъй като имат вяра, че времето на всеки човек е еднообразно значимо.

5. Те са проведени

Те не възнамеряват събития, които да се засичат или да бъдат в близки времеви шпации.  Актуализират календарите си с нови срещи и задължения и се пробват да не поемат повече от това, с което могат да се оправят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР