За някои хора полярният вихър означава истинска борба през снега

...
За някои хора полярният вихър означава истинска борба през снега
Коментари Харесай

Лошото време ни прави по-продуктивни

За някои хора полярният ураган значи същинска битка през снега и ледовете на път за работа, само че учените считат, че неприятните атмосферни условия в действителност вършат хората по-продуктивни, оповестява БГНЕС.

Учените от Университета в Харвард са разкрили, че неприятното време ни прави по-съсредоточени и по-продуктивни. През топлите, слънчеви дни продуктивността мощно понижава.

" Когато времето е неприятно, хората се концентрират по-добре върху работата си, не тъй като са ядосани поради неприятното време, а тъй като мислят по-малко за странични неща, за това какво биха правили, в случай че са на открито в хубавото време. Всъщност когнитивните разсейвания и степента на грешките са по-големи при хубаво време, в сравнение с при неприятно ", споделя Франческа Гино, асоцииран учител по бизнес администрация.

Учените са провели анкета измежду 200 възрастни, които е трябвало да предскажат по какъв начин времето ще се отрази на самостоятелната им работливост. Повече от 80% са дали отговор, че хубавото време ще увеличи продуктивността, а неприятното ще я понижи.

За да подложи прогнозите на тест, екипът учени е анализирал данните за продуктивността на чиновниците в приблизително огромна банка в Токио за интервал от две години и половина. Учените са разкрили, че в дъждовните дни времето за осъществяване на отговорностите на банковите чиновници е по-малко. 2,5 см дъжд значат 1,3% понижение на времето за осъществяване на дилемите на чиновниците, а загуба на 1,3% работливост се равнява на един чиновник по-малко за един ден.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР