За новия украински президент Володимир Зеленски срещата с лидерите на

...
За новия украински президент Володимир Зеленски срещата с лидерите на
Коментари Харесай

Новият украински лидер пред ключова среща с Путин

За новия украински президент Володимир Зеленски срещата с водачите на Русия, Франция и Германия е основен миг за напъните му да постави завършек на траялите повече от пет години сражения с подкрепяните от Москва сепаратисти в Източна Украйна. Макар Кремъл да споделя тази цел, в Украйна има опасения, че Зеленски, който е дилетант в политиката, може да направи прекомерно огромни отстъпки.

Избраният през април някогашен комедиен артист съобщи, че решаването на спора, в който починаха над 14 000 души, е главният му приоритет. Срещата в понеделник в Париж, където той за първи път ще се срещне с съветския президент Владимир Путин, сътвори очаквания, че те могат да се спогодят за продължително прекъсване на огъня.

На видеоклип, записан неотдавна от Зеленски във фитнес салон, той сподели, че да се опитваш да спреш кръвопролитието без да приказваш непосредствено с Русия е като да бягаш на фитнес пътечката.

" Някои споделят, че можем да се оправим и без подобен разговор. Това обаче е като да бягаш на пътечката - правиш нещо, губиш калории, само че си стоиш на едно място ".

Срещата ще бъде основен тест за Зеленски, който бе забъркан и в следствието за импийчмънт в американския Конгрес против президента Доналд Тръмп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР