За нова болест с много висока смъртност предупреждават от българското

...
За нова болест с много висока смъртност предупреждават от българското
Коментари Харесай

МВнР с предупреждение към българите в чужбина за нова и много опасна болест

За нова болест с доста висока смъртност предизвестяват от българското Външно министерство. Нов случай на по този начин нареченият „ близкоизточен респираторен синдром ” е диагностициран тези дни в Сеул, Южна Корея, оповестява " Канал 3 ".

Смъртността при болестта доближава 46%. През 2015 година Южна Корея бе наранена от болестта, като тогава имаше 38 смъртни случая. Симптомите на болестта са висока температура, кашлица и дефицит на въздух.

На 8 септември т. година в Сеул е диагностициран първият случай на „ Близкоизточен респираторен синдром (MERS) “ в Република Корея за последните три години. Властите в Корея са заявили, че са взели нужните защитни ограничения и няма заплаха от разпространяване на вируса, оповестяват от Министерство на външните работи.

 Близкоизточният респираторен синдром е вирусна болест със смъртност от 20-46%. Тя се дължи на нов ковид, пренасян от камили и може да се популяризира, когато някой е в стеснен контакт със инфектиран за нескончаем интервал от време.

MERS е прекомерно нова човешка болест, с доста висока смъртност. Инкубационният интервал е от 2 до 14 дни и се характеризира с тресчица при температура от 38 градуса, кашлица, дефицит на въздух и диария. Южна Корея бе наранена от зараза на заболяването през летните месеци на 2015 година, вследствие на която имаше 38 смъртни случая и 186 инфектирани.

 Министерство на външните работи предлага на българските жители при нужда от настояща информация да посетят страницата на Корейския център за надзор и предварителна защита на болесттите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР