За нов вид измама предупреждават професионалните домоуправители в Русе. Зачестяват

...
За нов вид измама предупреждават професионалните домоуправители в Русе. Зачестяват
Коментари Харесай

Мними касиери се представят за професонални домоуправители и събират пари в Русе

За нов тип машинация предизвестяват професионалните домоуправители в Русе. Зачестяват опитите на непознати лица да се показват за техни чиновници, с цел да събират такси и да правят ремонтни действия.

Русе

Сценарият на измамата се разиграва в жилищен блок по улица „ Борисова ” в Русе. Преди дни в тази кооперация влизат двама непознати. Представят се за чиновници на компанията, която обслужва етажната благосъстоятелност и желаят пари.
Цветелин Цонев, професионален домоуправител: Наши клиенти ни се обадиха, с цел да питат за какво събираме пари по обяд, в случай, че по контракт се събират след 18:30 часа. Казах им, че не са наши касиери. Майстори, които ще вършат обшивки, ламарини. Човек от блока отново се усъмнил и ми звънна, с цел да попита за какво се прави ремонт без да е координиран на общо заседание. ”

Затова професионалните домоуправители поучават хората да не бъдат доверчиви, постоянно да изискват легитимация на служителя и да не заплащат никакви суми.
Цветелин Цонев, професионален домоуправител: Нашите телефони са 24 часа включени. Могат постоянно да се обаждат и да питат.
Заради зачестилите опити на измами, професионалните домоуправители към този момент разлепят осведомителни листовки по жилищните входове, с цел да предупредят хората за новия тип машинация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР