За никого не е тайна, че медът е невероятно полезен

...
За никого не е тайна, че медът е невероятно полезен
Коментари Харесай

Всички полезни свойства на меда и нещата, за които ви помага

За никого не е загадка, че медът е необикновено потребен за здравео, само че според от типа си, неговият резултат може да е още по-добър.

Ето някои типове мед, които може да употребявате в избрани ситруации:

Акациев мед – предлага се при остра кашлица, бронхит и възпалено гърло. 

Боров мед – има противовъзпалително деяние и се употребява най-често за лекуване на дихателните пътища, само че е потребен и за отделителната система

Липов мед – с изключение на, че също лекува болно гърло, този тип мед има успокояващо деяние върху нервната система, по тази причина се ползва при лекуване на бодърствуване.
Признаците, че тялото ни се нуждае от повече мед
Нашето тяло има потребност от задоволително минерали, с цел да може да поддържа своето вярно действие. А детайлът мед е един от тях и ока...
Прочети повече
Ментов мед – Полезен е за храносмилателната система и също така укрепва имунната система.

Многоцветен мед – Може да се употребява като профилактично средство против сезонни вируси и настинки. 

Шипков мед – може да ви послужи за справяне с проблеми с бъбреците и пикочните пътища.

През есента приемайте по 1ч.ч. прясно мляко, в което има разтворена 1с.л. мед. По този метод подсилвате имунната система и си гарантирате спокоен сън.

7 предписания за здраве с мед
Мнението на специалиста: Как да ядем вярно мед, без да се лишим от изгодите му?
Един от въпросите, които диетолозите получават най-често, е обвързван със заместването на захарта с мед. Диетоложката Светлана Фус...
Прочети повече
При болки в стомаха – 2 с.л. семена от копър се заливат с 500 мл вряща вода. Оставя се за 1 час да изстине и се прецежда. След това се прибавят 2 с.л. мед и се разбърква, до момента в който медът се разтвори. Приема се по 1/2 ч.ч. от лекарството на 4 пъти денем.

За имунната система – смесете 250 г нектарен мед с 10г пчелен прашец и 1 капка пчелно млечице. Разбъркайте добре. Приемайте по 1ч.л. от сместа 20мин преди хранене. Лекарството би трябвало да се държи в съд с тъмни стени.

Срещу настинка – Към 800 мл топла вода прибавете сока от 1 лимон и 100 г липов мед. След като медът се разтвори, изпийте лекарството на 3 пъти денем.

Срещу хрема и болно гърло – Настържете една глава кромид лук и прецедете през марля наличието й. Сокът от лука смесете с мед в съответствие 2:1

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР