За незаконна сеч и добив на дървесина, включително паднали или

...
За незаконна сеч и добив на дървесина, включително паднали или
Коментари Харесай

До 6 г. затвор за незаконна сеч гласува парламентът

За противозаконна сеч и рандеман на дървесина, в това число паднали или към този момент отсечени дървета, при вреди над 1 минимална работна заплата, се планува отнемане от независимост до шест години и санкция от 1000 до 20 000 лева Това реши при първо четене на промени в Наказателния кодекс Народното събрание, препоръчани от ПГ "Обединени патриоти ".

Когато закононарушението е осъществено от лице по поръчка на проведена незаконна група или е рисков рецидив, се дава опция съдът да наложи и конфискация на една втора на имуществото.

Ако вредите са под една минимална заплата, само че на причинителя има наложено административно наказване по Закона за горите в предходните 24 месеца,считано от датата на актуалното действие, затвор от една година или пробация до две години, записаха депутатите.

Парламентът утвърди и тежко наказване за ликвидиране без позволение на малък дивеч при вреди над една минимална работна заплата - затвор до шест месеца или пробация до една година плюс санкция от 300 до 400 лева

Служителите от Изпълнителната организация по горите и нейните структури, чиновници на държавните предприятия и на учебно-опитните станции да бъдат включени в кръга на длъжностните лица, похищението против които съставлява дипломиран състав на закононарушение, разписа Народно събрание. Целта е да се увеличи успеваемостта на наказателното произвеждане при осъществяване на закононарушения, засягащи горския фонд и тяхната предварителна защита, е аргументът на вносителите.

Със законопроекта се залага и на повишение на каузи на завършилите административнонаказателни производства и увеличение размера на наложените административни санкции за нарушавания в горите.

Според Крум Зарков от Българска социалистическа партия текстовете са неразбираемо дефинирани, само че дебатът си коства, въпреки че от левицата ще се въздържат при гласуването.

Христиан Митев, един от вносителите, съобщи, че ще има промени сред първо и второ четене на някои от импортираните оферти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР