За незабавно уволняване на министъра на културата, настояха от АБВ.

...
За незабавно уволняване на министъра на културата, настояха от АБВ.
Коментари Харесай

Румен Петков: Минеков трябва да бъде уволнен веднага!

За неотложно уволнение на министъра на културата, настояха от АБВ. Повод за настояването им е издадена  заповед от министър Минеков на 6 декември, с която се преструктурира ведомството и се закриват извънредно значими отдели. " Дава ли си сметка, че като закрива отдел " Недвижимо завещание ", отдел " Движимо завещание " и отдел " Законосъобразност и процесуално посланичество ", в действителност той лишава страната от нейните легални принадлежности да се грижи за събиране и предпазване на движимото и недвижимо завещание и да имаме институционално посланичество пред съдилищата, когато е належащо ", възрази на министерската заповед водачът на АБВ.

" Министърът на културата би трябвало да бъде уволнен незабавно, няма за какво да се чака и тази заповед да бъде анулирана ", безапелационен е Петков. " Нагло, неуместно и необяснимо е човек, който си отива от едно ведомство да го преструктурира, да приема устав за организация на вътрешната работа ", акцентира той и дефинира заповедта като посягане върху движимото и недвижимо завещание на страна.
С съответни оферти по структурирането на кабинета АБВ се обръща към „ Българска социалистическа партия за България “
Конкретни оферти по структурирането на кабинета и бъдещото ръководство на страната Политическа партия АБВ показва на управлението на Българска социалистическа партия, като...

Да се закрият отделите " Административно обслужване " и отдел " Човешки запаси " е безумство в една административна конструкция, посочи още Петков. " Ако този министър желае да се разправи с тези отдели, уповавам се президентът да го уволни незабавно ", добави той. 

По думите му, Минеков унищожава инструментите за европейско партньорство и си разрешава безумия, които удрят националната ни сигурност.

От АБВ ще апелират по правосъден ред получените от Министерство на регионалното развитие и от " Булгартрансгаз " отговори по отправени от партията въпроси за употребените. Това заяви Лидерът на АБВ Румен Петков и показа пред публицисти детайлности.

" При 82-ма адвокати, ангажирането на външен юридически потенциал е искрено източване на пари ", съобщи Петков по адрес на Министерство на регионалното развитие. " След като Министерство на регионалното развитие не е съумяло да удостовери съществуването на юридически потенциал, който да подсигурява държавния интерес, това значи, че управлението на министерството са тайфа некадърници или тази тайфа некадърници търпи неграмотници ", разяснява той.
Румен Петков сигнализира за източване на страната посредством адвокатски услуги
Разширява се практиката страната, при съществуване на задоволителен юридически капацитет във ведомствата, да ангажира адвокатски адвокатски фирми, алар...

Петков сигнализира за течащи съкращения в Булгартрансгаз и очертаващи се каузи, по които е допустимо длъжник да се окажат данъкоплатците. Той заяви, че от Булгартрансгаз отказали да дават желаната от АБВ информация с аргументът, че тя не попада в обсега на дадената легална формулировка на понятието „ социална информация “ и изрази изрично противоречие.

Представителят на АБВ в Народното събрание заяви, че още през днешния ден е изпратил писмени въпроси до двете министерства и чака отговори в открития период.  Той е безапелационен, че е значимо да бъдат изнесени обстоятелствата за какво се харчат обществени средства по неуместен, а съгласно него - дори и незаконосъобразен метод, с наемането на външни адвокатски фирми, при съществуването на толкоз доста адвокати.

От АБВ са предизвестили " Българска социалистическа партия за България ", че по избрани политики желаят да запазят правото си да взимат разнообразни от общите за обединението решения, заяви още Владимир Маринов. Той увери, че въпросите, по които ще отстоява друго виждане, ще бъдат стимулирани а не просто по този начин - за звук в системата и добави, че управлението на парламентарната група ще бъде авансово известено. Като подобен образец той уточни преструктурирането на Министерския съвет, което съгласно АБВ, би трябвало наложително да се предшества от 4 - 6 месеца, в които да се извърши сериозен разбор и оценка. Той акцентира още, че се постанова и координиране с европейските регламенти, с цел да не блокират цели браншове.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР