За некачествено почистване на София от снега, някои от фирмите,

...
За некачествено почистване на София от снега, някои от фирмите,
Коментари Харесай

За некачествено почистване на София от снега фирми са глобени с около 120 хил. лева

За некачествено разчистване на София от снега, някои от компаниите, ангажирани с тези действия, са санкционирани от Столичния инспекторат с към 120 000 лв.. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Столичната община. Санкциите са за непочистени улици и спирки на градския превоз, прецизираха от Столичната община.

Столичният инспекторат прави непрекъснат надзор на изпълнените действия на почистващите компании. 

Над 1000 бяха сигналите на жители за паднали клони от дървета, след изобилния снеговалеж в събота против неделя предходната седмица.

Обстановката по пътищата в страната последователно се възстановява, стотици обитаеми места остават без електрозахранване, регистрираха през вчерашния ден министрите на районното развиване и благоустройството и на енергетиката Андрей Цеков и Румен Радев. 

Около 590 обитаеми места в цялата страна са с проблеми в електроснабдяването, заяви министър Радев. Според него обстановката в огромна степен е усъвършенствана, само че към момента има сериозни положения. На територията на „ Електроразпределителни мрежи Запад “ 276 обитаеми места са с проблеми. Там се работи по развалени 1080 трафопоста. На територията на „ Електроразпределение Юг “ са открити повреди в 493 трафопоста, все още останалите повреди са в 17. За „ Електроразпределение Север “ Румен Радев сподели, че от 2300 трафопоста, в 1181 към момента има проблеми.

Към 17 ч. вчера общо 310 обитаеми места с над 65 000 клиенти в Североизточна България са с прекратено електрозахранване. Повече от 520 обитаеми места към този момент са с възобновено електрозахранване след множеството повреди, провокирани от тежката метеорологична конюнктура през вчерашния ден. 

Министър Андрей Цеков съобщи, че с помощта на напъните на всички държавни и общински екипи и институции обстановката в страната стартира да се възстановява. Проходими са съвсем всички старопланински проходи в страната, като се изключи Троянския. Ограничено е придвижването на тежкотоварни коли в Котленския проход и частично в прохода Шипка. Има към момента лимитирано придвижване по пътни сектори в огромна част, на първо място от Северна България, обясни Андрей Цеков и посочи, че в Южна България обстановката е много по-лека. Най-тежка продължава да бъде обстановката в област Разград, където е лимитирано придвижването по пътната мрежа за всички моторни транспортни средства. 

В 55 учебни заведения в седем области на България днес е неучебен ден поради усложнената конюнктура - непроходими пътища, липса на ток, пресечен интернет, скъсани жици и други. В други 17 учебни заведения е оповестено образование от разстояние в електронна среда, оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Според систематизираната информация в Националния координационен център към Министерството на околната среда и водите се чака оттокът на реките да понижава, като сега те са пълноводни и избистрени. 

За съобщиха от Главната дирекция „ Гранична полиция ". На граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „ Русе " и „ Никопол “ придвижването е натоварено на влизане в България, а на граничните пунктове „ Никопол ", „ Кардам " и „ Оряхово " - на излаз от страната. На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кардам “ краткотрайно е прекратено пропускането на товарни коли на вход поради аварирал турски камион. 

В благоевградското село Хърсово продължава да има проблем с електрозахранването. В елементи от селата Бистрица и Дъбрава в община също няма електрозахранване. Във всички села в общината е обезпечен достъп до кметствата, само че в някои махали към момента няма подобен.

Две села в община все още са без възобновено електрозахранване. Това са Върбица и Лютаджик, където са без ток от 25 ноември вечерта. Има и села отчасти без електрозахранване, поради скъсани проводници или изключили трафопостове, като там повредите ще се отстраняват поетапно. 

Основните пътни артерии в  са почистени и опесъчени. Продължава почистването на улиците в селата. Общо 97 обитаеми места в Габровско към момента са без електрозахранване. 

По част от пътищата в област са отстранени рестриктивните мерки за придвижване на товарни коли. Почистени са основните пътища до границите с областите Силистра и Шумен. Във всички общини продължава снегопочистването на общинската пътна мрежа в проблематичните сектори. На над 50 сигнала за паднали дървета и рисково счупени клони са се отзовали от през вчерашния ден до през днешния ден чиновниците на общинските предприятия. 

Възстановено е електрозахранването в костинбродските села Драговищица и Голяновци, както и в Първи регион в града след повече от 40 часа без ток. Все още има сектори без ток. Утре кметът на Трайко Младенов ще свика щаба за бедствия и повреди, с цел да се очертаят главните проблеми при зародилата спешна обстановка.

Около 30 обитаеми места в област Ловеч са без електроснабдяване поради повреди, породени от тежките метеорологични условия. Възстановено е придвижването по пътя Ловеч - Плевен. 

В множеството села на област Монтана електрозахранването е възобновено след снежната стихия през почивните дни, само че към 15 села е допустимо да прекарат още една нощ без електричество. Всички пътища в региона са почистени и проходими, в това число шосето София-Монтана през прохода Петрохан.

Продължава почистването на  след изобилния снеговалеж, общинските пътища са проходими. По част от републиканската пътна мрежа, която се поддържа от Областно пътно ръководство, към момента има проблеми поради мощния вятър и последвалите навявания. 

Все още затворени за придвижване остават пътищата от към Търговище, Исперих, Завет и Кубрат. Пътят за Тутракан също е непристъпен. По-рано денем за придвижване за всички транспортни средства бяха отворени направленията Разград-Шумен, Разград-Русе и Разград-Попово. Вторник е образователен ден за образователните заведения на територията на общината. 

Три общини в област  обявиха бедствено състояние поради липса на електрозахранване и вода към този момент втори ден. Това са Две могили, Борово и Ветово. По последни данни електрозахранване нямат близо 5000 клиенти в района. Без вода са 15 обитаеми места. 

Електрозахранването е възобновено във всички обитаеми места в община Свищов.Това се случи след работа на терен близо 48 часа на екипите на „ Енерго-Про “. На места продължава да има местни повреди, а на следващия ден не престават работа екипите на енергийното сдружение. 

Остава бедственото състояние в общините Силистра и Ситово. То е отчасти анулирано в община Главиница. На територията на община  всички съществени пътни артерии са почистени и са проходими при зимни условия. 

Възстановено е електрозахранването във всички села в община Сливен. Заради вятър с пориви до 125 км/ч през вчерашния ден бяха раздрани проводници и повече от половината села в общината бяха без ток. Обстановката е нормализирана и спокойна. Навсякъде в общината има ток и вода. 

В община ще бъде оповестено отчасти бедствено състояние, защото в обитаемоте места няма да има електричество най-малко още два дни. По селата стартира организация за доставка на вода и храна посредством кметските наместници. 

Над 360 сигнала за паднали, прекършени клони и дървета в  са отработени в границите на деня. По предписание на кмета всички столични районни кметове имат задача да създадат огледи и да подхващат ограничения за почистване на падналите дървета. За некачествено разчистване на София от снега, някои от компаниите, ангажирани с тези действия, са санкционирани от Столичния инспекторат с към 120 000 лв..

Общо 63 обитаеми места от област са без електрозахранване, а 44 – без водоподаване. В региона няма затворени пътни сектори, въведено е ограничаване за придвижване на тежкотоварни коли. За община Омуртаг е оповестено бедствено състояние в границите на 48 часа, а в останалите четири общини на територията на област Търговище последователно ситуацията се възстановява. В община Омуртаг без електрозахранване са 15 обитаеми места.

Бедственото състояние на територията на всички общини в област  се анулира. Пътищата от Шумен към всички общински центрове са отворени за придвижване. Отворен е пътят в посока Разград. Продължава работата по почистването на третокласната пътна мрежа. 


Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР