За нас от БСП-За България най-висшата цивилизационна ценност е мирът.

...
За нас от БСП-За България най-висшата цивилизационна ценност е мирът.
Коментари Харесай

Депутатите се изсмяха в лицето на Нинова, тя изпищя: Благодарение на БСП не изнасяхме оръжие!

За нас от БСП-За България най-висшата цивилизационна полезност е мирът. Ние сме партия на мира. Смятаме, че с даване на оръжие на която и да от две воюващи страни мир не може да се реализира. Повече оръжие значи повече война. Това сподели от парламентарната естрада ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебатите по решението за изпращане на военна помощ на Украйна.

По думите ѝ, Българска социалистическа партия са за това „ да спрат бойните дейности, да се договаря и да се търси спокойно решение “.

Тя напомни, че Българска социалистическа партия е осъдила нападението на Русия и го е нарекла „ война “, а не „ военна интервенция “. „ Подкрепихме оказване на помощ – филантропична, приемане на бежанци, и като държавно управление положихме всички старания тези бежанци да бъдат признати “, добави тя.

„ Но постоянно сме били срещу износа на оръжие за Украйна и считаме, че това ни прави страна в спора “, безапелационна беше тя. „ Благодарение на присъединяване нас Българска социалистическа партия в държавното управление не позволихме тогава да се вземе това решение за оръжие за Украйна “, акцентира Нинова.

„ Сега обаче има разлика. Нашата позиция е поредна. На ГЕРБ и Демократична България е изрично поредна. Движение за права и свободи – ясни и поредни. Тези партии заслужават почитание за това, че ясно чисто, поредно, въпреки и на назад на нашето мнение, излизат и си ги споделят пред българските жители “, сподели тя.

По думите ѝ, има смяна в държанието на други две партии.

„ Няма го Кирил Петков от началото на тези диалози “, уточни тя и напомни негово изявление в качеството му на министър председател, че България няма да дава оръжия на Украйна. По същия метод тя изрази изненадата си от смяната в позицията на „ Български напредък “.

„ Да, това беше преди избори. Въпросът е какво се е трансформирало след изборите и кой е излъганият “, разяснява Нинова.

Тя напомни по какъв начин Българска социалистическа партия е била подложена на критика за „ връщане на статуквото “ поради поддръжката за Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание и попита „ Продължаваме промяната “: „ Вие влизате ли в статуквото с Движение за права и свободи и ГЕРБ в коалиция на войната против обединението на хартията, както наричате смяната в Изборния кодекс? И кое е по-стряскащо за България и за българския народ – да беседваме за промени в Изборния кодекс и връщане на правото на всеки да може да гласоподава или да вършиме коалиция на войната, която да притегли България като страна в спора? “.

„ Ние зовем за мир “, приключи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР