За нас най-важният приоритет е приемането на държавния бюджет. Най-късният

...
За нас най-важният приоритет е приемането на държавния бюджет. Най-късният
Коментари Харесай

Костадинов: Готови сме да разговаряме с всеки, но важните за нас неща не срещат подкрепа

За нас най-важният приоритет е приемането на държавния бюджет. Най-късният период за развъртане на парламентарната рулетка е в порядъка на 6-7 седмици. Същевременно, този период съответствува с приемането на бюджета. Това съобщи водачът на „ “ след консултациите при президента Румен Радев.

„ Ние казахме, че решението за това дали ще забави първия мандат е напълно на президента. Не сме го питали по кое време е решил, това е негова задача. Хипотетичен късмет за държавно управление има и за първия, и за втория мандат, доколкото първите две сили са заявявали едни и същи цели. Те са идентични, разделят ги единствено персонални конфликти. Нека си го кажем почтено – в случай че съумеят да сформират държавно управление, то ще е несигурно. Както падна държавното управление на Петков, по този начин ще падне и това. В този случай би трябвало да се запитаме кому е нужна тази политическа мъка “, разяснява той.

„ Готови сме да беседваме с всеки. Нещата, които считаме за значими, обаче не срещат поддръжка и схващане от другите политически сили “, показа той.

„ Искаме референдум за опазване на българския ред. В началото на май месец би трябвало да стане ясно, че имаме близо 600 хиляди годни подписи, т.е. този референдум би трябвало да бъде призован оптимално бързо. Партии приказват за закони за влизане на Еврозоната – те не почитат волята на 604 хиляди гласоподаватели, те желаят да създадат прелом “, добави Костадинов.

„ 3-процентният недостиг, в който всички се кълнат във честност, е за да се извърши едно от значимите условия за участие в Еврозоната. Но има референдум, който още се организира тази година – за каква Еврозона приказваме? “, попита той.

Според него би трябвало да се търси оптимално уравновесен бюджет, само че не да лягаме на основата на жертване на обществените разноски.

„ Ние търсим поддръжка само и единствено от българския народ. Ние желаеме третия мандат, дали можем да го получим зависи единствено от президента. Готови сме със състав. Всяка политическа групировка би трябвало да е подготвена с такава “, безапелационен е той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР