За нас миграцията е основният приоритет, защото ние сме гранична

...
За нас миграцията е основният приоритет, защото ние сме гранична
Коментари Харесай

Денков скандално! За нас приоритетите в бюджета са Украйна и миграцията

„ За нас миграцията е главният приоритет, тъй като ние сме гранична страна. Колкото по-добре пазим границите, толкоз по-добре е и за Европейския съюз. Другият приоритет е Украйна. Разглеждаме помощта за Украйна като помощ за Европа и в частност за България като страна в източната част на континента. Много ясно бяха изразени закани, че след Украйна може да има и други страни и това ясно би трябвало да го помним “, съобщи Николай Денков.

 

„ Ако Украйна падне, тези разноски, които обсъждаме сега, ще са в пъти по-малки за това, което ще е належащо, с цел да се приготви Европа, с цел да предотврати възможна експанзия. Тези средства са инвестиция в бъдещето “, добави още той.

 

Относно публикацията на „ Политико “ за съветския газ министър председателят уточни, че от нея излиза наяве, че България въобще не е някакво изключение.

 

„ Смисълът на тази публикация е да покаже, че Русия намира разновидности да избегне другите детайли на наказания, които се постановат върху нея. Нарушенията не са на българските власт, не са и на „ Нефтохим “, те са на разнообразни танкерни компании и търговци. България има позволение от Европейската комисия да работи по този метод “, разяснява Денков.

 

" Парламентът би трябвало да работи, тъй като има извънредно значими въпроси да взема решение. Не е това методът да се стачкува против едно изцяло законно деяние, което е отлагано с години, настрана с месеци от тази година, само че преди този момент, преди доста години има решение на Столичния общински съвет, тъй че този акт по този начин или другояче би трябвало да се приключи. Но да слагаш за залог бюджета, от който зависят заплати, вложения, всичко против този монумент не е човешко ".

Думите на премиера бяха във връзка прекъснатото съвещание на Народното събрание от Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ поради демонтирането на Паметника на руската войска в София.

Той разяснява и приемането ни в Шенген.

" Стратегията ни за влизане в Шенген е да преговаряме за сухопътните граници ", съобщи министър председателят по време на основната среща на водачите на Европейски Съюз в Брюксел.

Подготвили сме към този момент предложение, видял съм го, ще го изпратим на Австрия, ще използваме и Европейската комисия като посредник ", добави Денков.

" Това, което не желаеме, е да оставаме заложници на решения, които нямат общо с общата логичност на развиване на Европейски Съюз и се опитваме да избегнем нужда още веднъж да влизаме в решения на Европейския съвет, което изисква единогласие ", добави той.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР