За началото на учебната година – 15 септември, Община Пловдив

...
За началото на учебната година – 15 септември, Община Пловдив
Коментари Харесай

Медицински грижи за активно спортуващи ученици

За началото на образователната година – 15 септември, Община Пловдив обезпечава безвъзмезден и еднакъв достъп на всички интензивно спортуващи възпитаници от града до сложно здравно обслужване в някогашния Спортен диспансер.

За децата това включва съвещания и проучвания от експерти по спортна медицина, а задачата е предварителна защита на здравето – ранно разкриване на болесттите и попречване на произшествия, уточни шефът на някогашния Спортен диспансер – Медицински център за рехабилитация и спортна медицина 1  – Пловдив, доктор Влатко Глигоров, дм.

Лечебното заведение ще извършва 2-годишната стратегия, за която Общинският съвет гласоподава 68 500 лева След прегледите младежите ще получават и легализация на здравните си книжки.

Д-р Глигоров, дм напомни, че до този миг достъп до подобен вид профилирано обслужване са имали само възпитаниците на Спортното учебно заведение “Васил Левски “ в Пловдив. С новата стратегия обсегът се уголемява и това е реализирано със съдействието на общинския консултант доктор Веселка Христамян и поддръжката на Кмета, господин Здравко Димитров.

За първи път от съвсем 20 година някогашният Спортен диспансер излезе на облага 49 000 лева, сочи промеждутъчен финансов отчет, показан на Балансова комисия в общината. Резултатите се дължат на въведените от мениджърския екипа строги антикризисни ограничения както и на отличната метаморфоза в процеса на работа.

Отличните достижения незабавно бяха оценени от една от  най-големите европейски застрахователна компания, която работи в България – „ Групама обезпечаване “ ЕАД, с която през днешния ден шефът доктор Глигоров, дм подписа контракт за здравно обслужване на пациенти с в допълнение здравно обезпечаване с акцент върху рехабилитация и физиотерапия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР