За музиката са говорили всички и ще го правят още

...
За музиката са говорили всички и ще го правят още
Коментари Харесай

10 от най-добрите рок парчета на 80-те и 90-те

За музиката са говорили всички и ще го вършат още доста, само че никой не може да даде по-добро пояснение за това, какво е желал да каже създателят по-добре от самата нея.

А рокът не на вятъра е един от най-любимите стилове на генерации меломани…

Години по-късно към момента слушаме класиките на 80-те и 90-те. Като да вземем за пример Whitesnake – „ Is This Love “. Записана през 1987, песента на британците завладя сърцата и продължава да го прави и до ден сегашен.

Запалените рокаджии сигурно помнят ’89 и „ Poison “ на Алис Купър. „ I wanna love you but I better not touch ( don’t touch ) “ , и ние това ви съветваме още известно време… или правете го, само че най-малко при съществуването на дезинфектант в чантата!

След бурята постоянно се появява дъга, а препратката непосредствено ни води към Rainbow – „ Can’t Let You Go “ . Загадъчният и даже леко заплашителен клип към този момент не ни плаши, само че пък звученето на песента към момента ни кара да притаяваме мирис.

Все си мислим, че когато чуете за Nirvana, на първо време се сещате за Кърт Кобейн и „ Come As You Are “ , а не за Будизма. Да, Nirvana не носеше толкоз успокоение на мозъка, колкото предизвикваше мисълта. Затова ще я помним постоянно.

Един от най-хубавите сингли в саундтрака на кино лентата „ Армагедон “ e на Aerosmith. Групата обаче е известна с още доста емблематични части. Например песента „ Crayin' “ , получила номинации Grammy за най-хубава рок ария и „ Crazy “ , която способства за премията Grammy за най-хубаво рок осъществяване на дует или група с вокал. А присъединяване на Алисия Силвърстоун в клиповете, считана тогава за по-секси даже от моделите на Victoria’s Secret, сигурно не е останало неусетно.

Накъдето и да сме се запътили обаче, не може да не споменем Джон Бон Джоуви – „ Blaze Of Glory “ , следващото парче, сдобило се с Grammy, единствено че този път за най-хубаво мъжко вокално рок осъществяване. А, в този момент тихичко си тананикате „ It’s My Life “ на бандата на Джон, до момента в който си припомняте за лудориите, които сте правили по време на тийнейджърските си години, само че не сте разказали на децата си за тях, нали…?

Кой не обича премиите?! Затова призванието „ Вълшебникът от Оз “ даваме най-тържествено на Ози Озбърн с осъществяването на „ No More Tears “ и признаваме, че английският рокаджия несъмнено знае по какъв начин да омагьосва с музиката си.

Докато към момента приказваме за магии… Казват, че любовта е най-голямото чудо на света. Как да не им повярваме, откакто през 1986 и Europe пеят за нея, единствено че са я нарекли с друго име – „ Carrie “ ?!

„ Добрите песни нямат възраст. Те живеят постоянно. “
Алла Пугачова

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР