За момента не виждам сериозни усложнения след сезонните вируси. При

...
За момента не виждам сериозни усложнения след сезонните вируси. При
Коментари Харесай

Гръден хирург: Белият дроб на един софиянец изглежда като на 15-20-годишен пушач

За момента не виждам съществени затруднения след сезонните вируси. При предходните пандемии имаше съществени случаи, които бяха тотално компрометирани от вируса, с перманентни промени на белия дроб, само че в този момент нещата не са такива. Имат последствия хората, които са карали COVID-19.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria доцент Цветан Минчев - шеф на Клиника по гръдна хирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

Например фибротични промени на белия дроб, зад които постоянно се крие рак. Там нещата са сложни за диференциране. Намалява размерът на белия дроб. Непрекъснато виждам бели дробове, които са пребуледували Коронавирус, само че са в устойчиво положение. Повечето бели дробове, които са го преболедували обаче подлежат на съществени оперативни интервенции, с цел да може всичко да е наред.

Много е гнусен като протичане COVID-19. Няма никакви признаци първоначално. Но при един пушач смяната в кашлицата би трябвало да му обърне внимание. Всеки пушач кашля, само че когато стане по-упорита кашлицата би трябвало да се обърне внимание.

Кървавата жила в храчката, дискомфотът при дишане би трябвало да ни вкара в диагностика за белодробния рак. Той е постоянно срещан освен поради многото пушачи, само че и поради тежките условия, в които живеем. На един софиянец дробът му наподобява като на 15-20-годишен пушач. Той не е бял, а е черен. Трябва да се премине към коли, които са са с ограничаване в излъчванията. Клетките, които са в белия дроб, те като имат катран в тях, той си остава там. Това. което се е натрупало в белия дроб няма по какъв начин да излезе, то си остава там и си живеем с него.

Над 80% е по-висок риска за пушачите да развият рак на белия дроб. Хората работещи във нездравословни условия също са застрашени.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР