За мнозина няма нищо по-дразнещо от стопанин на куче, който

...
За мнозина няма нищо по-дразнещо от стопанин на куче, който
Коментари Харесай

Стопаните в Тел Авив, които не чистят след кучетата си, ще бъдат откривани по ДНК-то на животните

За мнозина няма нищо по-дразнещо от собственик на куче, който не почиства изпражненията на домашния си любим. Независимо дали става дума за тротоара, парка или даже градината пред нечия къща, някои хора просто ще го оставят там, където се е появило на бял свят – в подготвеност да скапе деня на някой нищо неподозиращ минувач.

Този проблем се утежни по време на пандемията, защото на някои места бе регистриран внезапен скок на осиновяване на кучета. И Тел Авив е едно от тях. Ето за какво управляващите взеха решение да откликнат на обстановката по характерен за 21-ви век метод. Те ще задължат жителите да подават мостри от ДНК на кучетата си, които след това ще бъдат съхранявани в база данни. По този метод те ще намират бързо тези, които не чистят след домашните си любимци, и ще им постановат санкция по пощата (730 шекели или към 222 долара), която общината се пробва и да усили. Тя включва и направените разноски по ДНК теста.

Хората ще бъдат задължени да подават образците от ДНК-то, когато възобновяват лиценза за благосъстоятелност на своя домакински любим (Тел Авив изисква от всички притежатели на кучета да се снабдят с сходно нещо). Това ще се случи в границите на 6 месеца от влизането на новата разпоредба.

Тел Авив е един от градовете в света с най-вече домашни кучета – по едно на всеки 11-ти гражданин, по данни на общината. В града са основани десетки кучешки градинки, има и безвъзмездни пакети за събиране на кучешките боклуци. Въпреки това ежемесечно стопаните на животните не събират по половин звук замърсяване след тях.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР