За мнозина най-проблемната зона е коремът. Нито спортът, нито диетите

...
За мнозина най-проблемната зона е коремът. Нито спортът, нито диетите
Коментари Харесай

Без глад и тренировки: Как завинаги да се отървете от мазнините по корема?

За мнозина най-проблемната зона е коремът. Нито спортът, нито диетите постоянно могат да се оправят с непотребните сантиметри. Защо е мъчно да се отървем от тях и по какъв начин да го създадем вярно?

Един от нюансите, които би трябвало да вземете поради, в случай че решите да отслабнете, е, че всички отслабваме отмерено, защото подкожната лой е разпределена в цялото ни тяло. Тоест, когато решим да се подложим на диета, бузите, бедрата и коремът ни ще изчезнат.

Но, с изключение на подкожна, имаме и висцерална лой. Именно тя образува този доста проблематичен стомах.

Висцералната лой е мазнината към вътрешните органи, която се намира в коремната празнина. И тук към този момент има подводни камъни. Факт е, че такава лой се намира доста по-дълбоко, има доста рецептори за хормон като кортизол (той се създава в стресови ситуации). Липсата на сън, огромен брой изтощителни тренировки, недояждане - всичко това е стрес за тялото. И това кара талията ни да остане същата, макар нашите старания.

Постоянното „ помпане “ на корема няма да ви помогне да се отървете от подобен стомах. В последна сметка всеки в действителност има шест опаковки, даже доста дебелите хора. А от горната страна е мастната тъкан.
Ако човек не наподобява пълен, това не значи, че в тялото му има баланс сред мускулна и мастна тъкан, изясняват специалистите.
Поради обстоятелството, че в този момент хората се движат малко, изтощават се с диети, остава доста малко мускулна тъкан. Например, тежестта на младо момиче може да е обикновено във всички връзки (с височина 165 см, тя тежи към 60 килограма), а в това време може да има 30-40% телесни мазнини. А това към този момент е затлъстяване с липса на мускулна маса.

За „ безвредното “ намаляване
Първото нещо, което би трябвало да се запитате е: желая ли да понижа цифрата на кантара или желая да понижа % на телесните си мазнини? Теглото постоянно би трябвало да се губи посредством мазнини, а не посредством мускули. И това по никакъв начин не е бърза процедура.

Ако приказваме за безвредна загуба на тегло съответно в мастния пласт и сравним това с цифрата на кантара, тогава с вярното хранене би трябвало да губим 500-1000 грама на седмица. Ако сваляте 2 кг на седмица, значи няма на какво да се радвате - мускулите към този момент ги няма. Има и по този начин наречения таван, прескачането на който е рисково за здравето - това са 4 кг на месец.

Как да започнете да отслабвате вярно?
Първо, би трябвало да се отстранен от менюто торти, сладкиши, бял самун (може да се размени с пълнозърнест хляб). Запомнете: не трябва да гладувате, до момента в който сте на диета. Напротив, би трябвало да се храните добре, с цел да поддържате метаболизма си работещ, в противоположен случай той ще премине в енергоспестяващ режим.

За тези, които желаят да се хранят добре и да отслабнат, без да навредят на здравето си, е доста подобаващ правилото на Харвардската паница. С него можете да свалите до 1 кг на седмица.
Това е известна и елементарна техника. Избирате броя на храненията (обикновено 3-4) и подреждаме храната в чинията по следния метод:

Половината паница би трябвало да бъде заета от зеленчуци - можете да добавите плодове, само че отново би трябвало да има повече зеленчуци.
Една четвърт е непокътната за протеини - можете да поставите риба, месо, извара.
Другата четвърт - комплицирани въглехидрати: зърнени храни, пълнозърнести тестени произведения, самун.

Не забравяйте за размера на чинията: тя би трябвало да бъде 20-21 см в диаметър за дамите и 22-23 см за мъжете. Това ще улесни контрола на размера на порциите.

Изобщо ли не можете да ядете сладко? Не, само че при изискване, че следвате правилото: единствено 10% от диетата е десерти. Изчислете по този метод: взимаме среднокалорична диета за намаляване, да вземем за пример за жена - 1400-1500 kcal дневно. Изваждаме 10% - получава се към 150 kcal. Това количество сладко дневно няма да ви навреди и ще продължите да отслабвате.

Как да успехите корема си?
За да се отървете от висцералната лой, заради която се е образувал коремът, би трябвало:

Да закусвате пълноценно.
Да се уверите, че вашата диета съдържа задоволително количество протеини и въглехидрати.
Да спазвате нормата на плодовете и зеленчуците дневно (от 400 до 600 грама).

Уверете се, че ядете задоволително. Не забравяйте, че хранителният недостиг би трябвало да бъде не повече от 20%. В противоположен случай кортизолът ще се създава и мазнините от корема няма да изчезнат.

Не забравяйте и за физическата интензивност. За да се отървете от корема, са подобаващи и специфични извършения за главната мускулна група (това са мускулни групи, които са виновни за стабилизирането на таза, бедрата и гръбначния дирек. Те включват коремните мускули (коси мускули, ректус на корема и напречен корем), глутеус минимални и междинни мускули, адуктори, подколенни мускули, инфраспинатус и коракобрахиалис мускул.

Липсата на сън също е стрес за организма.
Ако казусът не изчезне, може да се наложи да се консултирате с остеопат. Коремът може да се образува вследствие на пролапс на вътрешните органи, това се случва, да вземем за пример, след бременност и раждане.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР