За много хора на определена възраст идва момент, когато отбелязването

...
За много хора на определена възраст идва момент, когато отбелязването
Коментари Харесай

Рожденният ден на Байдън и тежката предизборна кампания

За доста хора на избрана възраст идва миг, когато отбелязването на още един рожден ден, още една дата от календара, не се посреща със същия възторг, както преди . И това се отнася за хора, които не се кандидатират за президент.

За Джо Байдън, който навършва 81 години през днешния ден, рожденият ден може да донесе повече отговорност, в сравнение с забава. Едно увещание за възрастта му на така и така скептичния електорат. За разлика от други президенти, които са чествали рождени дни с обилни политически събития, Байдън възнамерява да означи своя празник уединено със фамилията си в Нантъкет по-късно тази седмица.

For an Aging President, a Birthday With a Bite - The New York Times -
— MOIZ ESUFALLY (@moizesufally)
Най-добрият подарък за рожден ден, на който най-възрастният президент в американската история би могъл да се надява, би бил тактика за усмиряване на паниките на гласоподавателите, само че това е мъчно да се реализира . Байдън и неговият екип възприеха метода, че неговият опит във вътрешното законодателство и интернационалното водачество би трябвало да опровергаят всевъзможни терзания по отношение на възраста му, макар че изследванията непрекъснато демонстрират, че тази обосновка не е безапелационна.

Някои демократи настояват, че Байдън би трябвало да направи повече, с цел да се пребори най-вероятния си противник републиканец, някогашния президент Доналд Тръмп , който е на 77 години. Тръмп предизвести, че страната е на ръба на Втората международна война , обърка водачите на Унгария и Турция и се похвали, че е победил някогашния президент Барак Обама в анкетите, когато, несъмнено, Обама не се кандидатира. Ако Тръмп завоюва нов мандат идната година, той ще поеме статута на най-възрастния президент на страната, когато четирите години изтекът.

Някои сегашни и някогашни членове на администрацията, считат, че чиновниците на Байдън би трябвало да спрат да го третират като дъртак, на който нямат доверие , и да му разрешат да поддържа връзка повече с обществеността и репортерите. Те считат, че президентът би трябвало да стартира да се включва по-активно в акцията, с цел да покаже енергичността си, да вложи повече комизъм, с цел да разсее въпроса и даже да се похвали с възрастта си , вместо да я пренебрегва.

Други обаче са уверени, че той би трябвало да бъде " прикрит " още повече, да му се даде повече време за отмора и да не го изпращат на толкоз доста изтощителни интернационалните пътувания.

Едно нещо, което Белият дом не може да направи, е да направи Байдън по-млад. В скорошно изследване на " Ню Йорк Таймс " в основни щати, 71% от респондентите споделиха, че Байдън е „ прекомерно остарял “, с цел да бъде президент, в това число 54% от личните му поддръжници . Едва 39% считат същото за Тръмп.

" Байдън няма властно или очарователно наличие на сцената на президентските избори ", счита Джон Б. Джудис, дълготраен политически анализато.

Джудис съобщи, че съгласно него Байдън е посочил " удивителен триумф " в приемането на значими закони за създаване на инфраструктура, понижаване на цената на медикаментите и битка с изменението на климата , и добави, че възнамерява да гласоподава за президента. Но той означи, че от президентите се чака да бъдат по едно и също време началник на държавното управление и държавен глава - министър-председател и крал, в случай че щете - и че частта с публичността е убягнала на Байдън .

Joe Biden turns 81, a celebration that underscores his biggest liability with voters heading into the 2024 election
— Bloomberg (@business)
„ Мисля, че доста гласоподаватели и по-специално младежи, които въобще не се отчайват от политическите му позиции или достижения, са отблъснати от цялостния му неуспех като обществена персона “, означи Джудис. „ И не знам по какъв начин това може да се поправи. Най-голямата вяра на Байдън в това отношение е усещането на гласоподавателите за Тръмп като неприятен или даже злобен татко, който желае да разбие фамилията. "

Нищо не нервира чиновниците на Белия дом повече от разискването на възрастта на президента, което те преглеждат като фикс идея на медиите, която не подхожда на енергичния и изострен разум на Байдън , който разказват в чиновниците в Овалния кабинет. Да, Байдън се бърка, когато върви, приказва безшумно и от време на време обърква имена и детайлности, само че осведомени означават, че той поддържа сразяващ график, който би уморил даже доста по-млад президент.

Само през последните няколко седмици Байдън посвети безчет часове на ръководството на войната на Израел с Хамас, като в същото време беше хазаин на обособени срещи на върха с водачи от Азия, Европа и Западното полукълбо. Той направи еднодневно пътешестване до Израел, прелитайки света и назад, без да стопира в хотелска стая и работи по телефона безпределно, с цел да се оправи с рецесии в чужбина с висок залог.

В коментар за рожденния ден Белият дом не засегна въпроса за възрастта на президента, а се концентрира върху достиженията му , наблягайки, че дългият му опит във Вашингтон се е отплатил.

„ Поради десетилетия опит на президента Байдън в социална работа и дълбоки връзки с водачи в Конгреса, той одобри законодателство, което оказа помощ за основаването на повече от 14 милиона работни места, по-ниски разноски за медикаменти с рецепта, вложението в инфраструктурата и технологиите на Америка и докара до най-силното икономическо възстановяване в развития свят “, акцентира Бен Лаболт, шеф по връзките на Белия дом.

„ Той съживи съюзите на международната сцена – култивирани в продължение на доста години – за поощряване на ползите на Америка и за мощен отговор, когато зародят световни рецесии “, добави Лаболт.

Саймън Розенберг, деец от Демократическата партия, сподели, че Белият дом би трябвало да се облегне още повече на преимуществата на възрастта на Байдън, вместо да подхваща отбранителна тактика .

„ Той реализира триумф заради възрастта си, а не макар нея “, счита Розенберг. „ Не можем да избягаме от казуса с възрастта. Това ще бъде съществена част от дискурса, само че ще създадем политическа неточност, в случай че не спорен неготивните изказвания по-агресивно. "

Марджи Омеро, социолог от Демократическата партия, сподели, че има естествени граници на това, което Белият дом може да направи. „ Никой, даже президент, не може да направи нищо, с цел да избегне своя рожден ден “, съобщи тя. „ Президентът Байдън би трябвало да продължи да прави това, което е правил до момента: да се свързва персонално с хората, да споделя смешки и да акцентира достиженията на своята администрация. “

Някои партийни стратези настояват, че възрастта господства в полемиката за Байдън в последно време частично тъй като президентът към момента не се е заел изцяло в конкуренцията с Тръмп. В последна сметка демократите и самостоятелните, които може да се отнасят съмнително към сегашния президент, който ще бъде на 86 години в края на възможния втори мандат , ще стигнат до заключението, че е по-добре да поддържат осемдесетгодишен, с който са съгласни, в сравнение с различен, който скоро ще навърши 80 година и е считан за опасност за демокрацията.

The No. 1 Biden reelection worry at this moment is about the one thing he and his team can’t change: his advanced age.

The latest in Playbook:
— POLITICO Playbook (@playbookdc)
„ Този проблем, сходно на доста други, ще избледнее, откакто акцията премине към етапа на общите избори “, означи Брайън Фалън, някогашен консултант в акцията на Хилари Клинтън през 2016 година „ След като конкуренцията бъде преформулирана като избор, за републиканците ще бъде невероятно да се опитат да трансфорат в оръжие въпроса за възрастта, когато личният им претендент също ще бъде над 80 години в идващия си мандат. “

Това ще бъде най-хубавият подарък за рожден ден, на който Джо Байдън може да се надява, когато навърши 82 години идната година.

По темата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР