За мен ще бъде сериозен риск да пътувам до България.

...
За мен ще бъде сериозен риск да пътувам до България.
Коментари Харесай

Лидерът на кампанията за закона Магнитски: Ще бъде риск за мен да пътувам до България

" За мен ще бъде сериозен риск да пътувам до България. Бях предизвестен, че пожертвам да бъда предаден на Русия ". Това съобщи в изявление за водачът на акцията на закона " Магнитски " Бил Браудър.

" Няма да пътувам до България, тъй като не ми наподобява на страна, която напълно зачита върховенството на закона. За мен ще бъде сериозен риск да пътувам до България. Бях предизвестен, че пожертвам да бъда предаден на Русия ", сподели той.

Американо-британският предприемач Браудър оглавяваше капиталовия фонд " Хермитидж Капитал ".

Адвокатът Сергей Магнитски защитаваше ползите му, откакто управляващите в Москва заведоха дело против фонда. Магнитски уличи висши съветски служители в данъчна машинация за 230 милиона $, след което беше задържан и умря в пандиза през 2009 година

Твърди се, че бил изтезаван и му е била отказана здравна помощ. Браудър съобщи, че след неговата кончина е решил да приключи активността си като предприемач и да насочи силата си към тези, които го убиха. Той не е удовлетворен от европейския еквивалент на закона " Магнитски ":

" Не, не съм. Ако сравните европейския законодателен акт с американския, канадския, английския или австралийския, ще видите, че той не влючва корупцията. Напълно безсмислено е да има друг закон " Магнитски " в Европа, тъй като това значи, че в случай че сте подкупен деспот и дойдете в Европа, си запазвате благосъстоянието тук без никакви последствия. Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде обещание по време на мандата ѝ това да бъде променено и поправено, само че не се случи, а би трябвало да стане в бъдеще в Европа ", сподели още Бил Браудър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР