"За мен политик, който иска да дава морални оценки и

...
"За мен политик, който иска да дава морални оценки и
Коментари Харесай

Имайте милост към разведените, г-н Цветанов

"За мен политик, който желае да дава морални оценки и да бъде съдник на процесите, той би трябвало да изповядва преди всичко фамилните полезности. Това мога да го насочва като запитване към президента Радев. Не е ли по този начин? Може ли да даваш морални оценки в случай, че... мисля, че по-добре е да спра “.

Цитираните разсъждения по морално-етични въпроси могат да влязат в златния фонд на българската вътрешна политика. Техен създател е вторият човек в ръководещата партия Цветан Цветанов. Място на действието е партийна колекция. Среща на локална организация на ГЕРБ с високият посетител нейде из Делиормана. Събитието е част от бърз рейд на Цветанов из североизточна България за поразбуждане на партийния актив с оглед идните локални избори.

Че президентът и Цветанов си имат задявка, за която понякога ни напомнят, е ясно на всички. Няма да обсъждаме кой е крив и кой прав за избора на военен аероплан. По въпроса у нас има една-две шепи специалисти, които я знаят, я поназнайват нещо по тематиката. Другата група обаче е доста по-голяма. Тази на лишените от право, съгласно господин Цветанов, да дават морални оценки и да бъдат съдници на процесите.

Безпощадната статистика сочи, че у нас всяка година се подписват към 20 000 цивилен брака, а към 10 000 приключват с бракоразвод. И всяка уважаваща себе си служителка в обреден дом би трябвало да подхожда с известно стеснение, когато организира благия си обред в този „ най-щастлив ден “ за младоженците. Елементарната аритметика сочи, че единствено за две години армията на развеждалите се най-малко един път, прескача доста броя на нашите кадрови военни. С други думи, с разведените смешка не трябва.

Цветанов може би е считал, че думите му ще заловен дикиш тъкмо в този регион на страната, прочут с по-консервативните си поданици. И не би рискувал да повтори същото другаде, където думите му биха провокирали само подбив. Не е загадка, че на партийни сбирки диалозите постоянно опират дъното на благоприличието в преобладаващата примитивно-битова тема. Все отново е нужна някаква мяра.

Опияненият от красноречието си оратор очевидно е не запомнил, че и партийният му водач е минал пътя от ритуалната до правосъдната зала, що се отнася до брачния му живот. И значи ли това, че и трикратният министър председател на страната няма право на оценки и съждения. Или тук Цветанов май се изпусна и след това се е плеснал по челото.

Значи ли, че в случай че имаш два или три брака, наложително не уважаваш фамилните полезности? Или в случай че живееш с родителите си, обезателно не ги почиташ и не обичаш фамилията си? Или в случай че си самичък, не мечтаеш за семейство? Деликатна тема, в която Цветанов навлиза непосредствено с ботушите.

Имайте благосклонност към разведените, господин Цветанов. Да не се видите в знамение, в случай че вземат, че създадат партия. Нито ляна, нито дясна, както е съвременно в последно време. И както се твърди, че нямате опция, внезапно да се превърнете в такава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР