За мен е много важно като ново ръководство, да се

...
За мен е много важно като ново ръководство, да се
Коментари Харесай

Вътрешният министър поиска МВР да се изчисти от "всички гнили ябълки"

" За мен е доста значимо като ново управление, да се почистим от всички гнили ябълки в Министерство на вътрешните работи ", съобщи вътрешният министър Валентин Радев във връзка със арестуваните преди дни двама столични служители на реда от звеното против дрогата и упрекнати за разпространяване на опиати и приемане на подкупи.

Коментарът му бе пред публицисти след чуване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.

Той добави, че се надява и други чиновници от бранш " Сигурност ", нарушили закона, да бъдат залавяни. По думите на Радев два са инструментите за справяне с корупцията във ведомството - Инспекторатът на Министерство на вътрешните работи и отделът " Вътрешна сигурност ", както и повишението на заплащането, което съгласно министъра все още е реализирано.

Радев разяснява и идния в неделя следващ митинг на служителите на реда. В отговор на въпрос дали ще се срещне със синдикатите, той съобщи, че не е негова работа да върви на митинги. И още веднъж прикани протестиращите да слагат проблемите си в Съвета за обществено партньорство към министерството и изиска причини за настояванията им.

Иначе в комисията Радев бе питан от депутатите за ограниченията, които държавното управление през днешния ден одобри за битка на тероризма и радикализма. Той разясни, че в България радикализъм не се следи, с изключение на в Пазарджик и в други две обитаеми места.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР