За мен е изненадващо това, което чувам като мотиви. Нека

...
За мен е изненадващо това, което чувам като мотиви. Нека
Коментари Харесай

Бившият шеф на АПИ: Изненадан съм от мотивите за освобождаването ми

„ За мен е изненадващо това, което слушам като претекстове. Нека от Министерство на регионалното развитие отговорят за кои обекти и какви дейности става въпрос. Вчера подписах своята заповед в 17.40 ч. До 17.40 ч. аз и УС на АПИ сме били в правото си да правим всички правомерни дейности, които би трябвало да се правят в управническата активност. Аз съм извънредно сюрпризиран от написано, това е меко казано. Не е обосновано една заповед да бъде връчена в края на работния ден считано от същата дата “. Това разяснява пред публицисти някогашният ръководител на УС на АПИ Георги Терзийски.

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ )е изплащала задатъци според изискванията на договорите, които е сключвала със съответните реализатори, изясни той.

Цял ден сме в АПИ, с цел да сдадем ръководството на новия екип, не сме се скрили и не се опасяваме от въпроси.. Освен Терзийски са освободени и членовете на УС на АПИ и проф. Олег Асенов.

„ Излизаме и си тръгваме с удовлетворението, че сме свършили не малко неща в интервала, в който бяхме дружно. Благодаря на сътрудниците, чиновниците на АПИ. Свършихме доста работа, несъмнено е могло повече и по-добре “, сподели още той.

„ При състояние, че през днешния ден стоим през целия ден в АПИ за да сдадем ръководството на новия екип и да отговорим на всичките им въпроси, а не сме се скрили, макар че не сме чиновници, приказва за едно – не се опасяваме от въпроси, инспекции, интереса на медиите. Мен ме тормози това, че формулировките са извънредно неточни и по-скоро са внушения, в сравнение с се базират на обстоятелства и на действителната обстановка “, съобщи Терзийски.

Проф. Олег Асенов коментира, че има логичност във всичко, което се случва. „ Сигурен съм, че ще има последователност и нещата, които сме почнали ще бъдат продължени. Оставяме тол системата с най-големия доход, който е имала от основаването си – близо 200 млн. за 5 месеца “, разяснява проф. Асенов.

Относно информацията в прессъобщението на Министерство на регионалното развитие, че досегашното управление на Агенция „ Пътна инфраструктура “ е освободено поради заплащане на задатъци за строително-монтажни работи за обекти, които нямат планова подготвеност и позволение за градеж към 26 май 2021 година, инж. Иван Досев разяснява, че организацията е вторичен разпоредник с бюджетни заплащания. " Ние не можем независимо да оперираме, да изплащаме задатъци без знанието на Министерство на регионалното развитие ", обясни той.

„ Обемът на работите през последните години е доста повишен и усъвършенстван. Не може да се приказва освен това нарастване – през 2020 година спрямо 2019 година ремонтираните пътища са нарастнали с 2,5 пъти. Всеки, който пробва да оспорва това не е прав “, добави Досев.

Инж. Досев изясни, че им е представено новото управление на АПИ, като са предали цялата информация, която са поискали – идни поправки и затваряния, настояща оперативна информация. Той посочи, че претекстът, с който са освободени е чудноват за него.

По-рано от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството оповестиха, че досегашното управление на АПИ е освободено поради заплащане на задатъци за строително-монтажни работи за обекти, които нямат планова подготвеност и позволение за градеж към 26 май 2021 година

Той уточни, че АПИ постоянно е била обект на инспекции, като добави, че даже и в този момент такива се вършат от АДФИ и от Сметната палата. Проверки е ималоот вътрешния одит и постоянно сме показвали, че като екип не се опасяваме от това да бъде проверявана нашата активност, сподели някогашният ръководител на пътната организация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР