За мен беше изненада повишаването на максималния осигурителен доход (бел.

...
За мен беше изненада повишаването на максималния осигурителен доход (бел.
Коментари Харесай

Менда Стоянова била изненадана от увеличението на максималния осигурителен доход

За мен беше изненада повишението на оптималния застрахователен приход (бел. ред. – държавното управление реши след среща със синдикатите приходът да стане 3000 лв., само че Народното събрание би трябвало да го утвърди със Закона за държавното публично осигуряване). Това съобщи ръководителят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова

В тригодишната прогноза на държавното управление беше записано приходът да остане 2600 лв., подсети Стоянова пред bTV, като добави, че в този момент се дава различен знак и това не е добре . От друга страна обаче планът показвал, че ще бъдат наранени няколко хиляди души, което не е кой знае какво, само че ще бъдат наранени доста работещи в IT бранша, а концепцията на страната е да се развива новаторска стопанска система.

Относно очертаващото се решение таванът на пенсиите да не пада, а от 1 юли да стане 1200 лв., Стоянова настоя и, че пенсионната система не е солидарна и всеки би трябвало да получи толкоз огромна пенсия, колкото е изработил. Нямало обаче натрупвания и в този момент работещите работят за пенсиите на сегашните пенсионери, като за това били отговорни времената на комунизма, когато „ парите отиваха неизвестно къде”. Освен това, в този момент ще се пенсионират хора със стаж единствено 18 години през този век, а предходният им стаж бил във времена, когато нямало съответни осигуровки. Депутатът от ГЕРБ съобщи и, че половината от бюджета на Национален осигурителен институт идва от налози, а това означавало по-малко пари за полиция, за войска.

Тя не се съгласи и, че ръководещите „ посегнали” на най-бедните хора, с най-старите коли. Формулата за пресмятане на автомобилния налог в този момент се трансформира – до момента на челно място била мощността, само че поради намаляването на мощността през годините се оказало, че картината се изкривява – по тази причина влиза и екостандарт.

Политически несгоди

Същевременно Стоянова изрично отговори " не " на въпрос дали чака някой от сътрудниците на ГЕРБ да ги изненада неприятно при гласуването на вота на съмнение идната седмица. Тя не разяснява взаимоотношенията при " Обединени патриоти ", не разяснява и обвиняванията на зам.-председателя на НФСБ Валентин Касабов, че Сидеров върви на инструктаж при Ахмед Доган. Стоянова даде и " благословия " всеки да си партнира с който желае, до момента в който се извършва управническата стратегия, визирайки оповестения съюз на Сидеров с Николай Бареков. На експлицитен въпрос какъв знак дава на обществото този съюз и фотографията на Борисов, Бареков и Сидеров, Стоянова отвърна, че не знае за какво във всяка среща и фотография се търсят подмолни и подмолни сделки.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР