За май няма компенсации за свръхвисоките цени на електроенергията. Не

...
За май няма компенсации за свръхвисоките цени на електроенергията. Не
Коментари Харесай

Васил Велев: Обясненията на енергийния министър са за наивници

" За май няма обезщетения за свръхвисоките цени на електрическата енергия. Не единствено за бизнеса, само че и за лечебни заведения, детски градини, театри. Изпратили сме покана за среща с премиера, само че такава няма. Ако схемата за обезщетения не бъде продължена ще протестираме с искане за оставка на държавното управление. Днес се събираме да уточним по кое време ще се проведат. Схемата се самофинансира от високите цени “. Това съобщи пред Нова нюз Васил Велев от АИКБ.

Той разяснява и прекъсването на доставки на съветски газ.

" Обясненията на енергийния министър са за наивници. Няма проблем да се употребява съветската скица за заплащане на газовите доставки от Русия, тъй като не става дума за непосредствено заплащане в рубли, а за превалутиране на доларови заплащания. Няма загуба от това за купувача. Европейски Съюз ще продължи да внася газ от Русия. Вместо да го вземаме от производителя евтино, ще го вземаме посредством медиатори с 30 евро по-скъп. В чий интерес на това? Явно на някой, който ще получи комисиона “, разяснява Велев.

Според него бизнесът е разтревожен, няма предвидимост, ръководи се некадърно.

" Няма по какъв начин при нарастване на суровината природен газ, да няма растеж и на крайния артикул. 40% от потреблението на газ в Европейски Съюз е от Русия. Те не могат да бъдат сменени, няма инфраструктура. Европейски Съюз ще използва идващите години съветски газ. “, добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР