За масово въвеждане на еднодневните хоспитализации и за 25% увеличение

...
За масово въвеждане на еднодневните хоспитализации и за 25% увеличение
Коментари Харесай

От БЛС настояват за еднодневни хоспитализации и 25% увеличение на цените на клиничните пътеки

За всеобщо въвеждане на еднодневните хоспитализации и за 25% нарастване на цените на клиничните пътеки на стояват от Българския лекарски съюз.

" Един от образците за по-ефективно потребление на средствата за болнично лекуване е всеобщо въвеждане на еднодневната хоспитализация за пациенти. Знаем, че за благополучие 80% от болесттите не се нуждаят от пролежавания, задоволително е да се извърши процедурата или проучването и задачата се реализира в един ден. Това е верният път - висококвалифицирана помощ в границите на един ден ", сподели в " Денят стартира " доктор Иван Маджаров - ръководител на Българския лекарски съюз.

" Тази година през бюджета на НЗОК в болнична помощ ще бъдат изплатени повече спрямо 2023 година 460 млн. лв. по бюджет и още 168 млн. лв. към края на годината, които ни се поставят от запаса на касата. Въпросът е по какъв начин тези пари ще доближат до лечебните заведения, дали през повече пациенти или през покачване на цените ". 

Според Маджаров лечебните заведения в страната са в друго финансово положение, само че " общата картинка е трагична от позиция на заплащането на труда на медицинските експерти - лекари и сестри ". 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР