За Мачу Пикчу в Перу и за пирамидите в Египет

...
За Мачу Пикчу в Перу и за пирамидите в Египет
Коментари Харесай

Мачу Пикчу – най-тайнственият град на Земята

За Мачу Пикчу в Перу и за пирамидите в Египет се твърди, че са издигнати от жалки плебеи в денонощен труд. Под боязън от непрестанни побоища и съвсем гладни те дълбали тежките каменни блокове, дялали ги до пристъп, полирали ги с пясък, след това ги подреждали един върху различен с примитивна подемна техника. Така съградили големи постройки като пирамидите и здрави здания на над 2000 метра височина. И всичко това, с цел да лежат в тях мумиите на господарите.

Тази картина към момента се подържа от формалната просвета. Независимо от признанията, че нито една мумия не е открита в пирамидите или че даже през днешния ден ще е мъчно качването на няколкотонни каменни блокове на Мачу Пикчу. Всъщност, въпросителните за перуанското знамение на света са повече от известното за него. Съществуват единствено догадки и догатки за това по кое време тъкмо е издигнат каменният град. Липсва изясненост и по въпроса за какво е издигнато населено място на 2430 метра надморска височина. И в случай че през днешния ден приказваме за Мачу Пикчу, то по никакъв начин не се знае какво е било името на мястото при построяването му.

Неизвестно е какви тъкмо са били жителте му, въпреки да се позволява, че той е бил зимна резиденция на Великия Инка, че е бил място на жреци и девственици, славещи Слънцето. И още по-голямата незнайна – по какъв начин тъкмо е издигнат градът и къде са се изпарили жителите му. Защото повече откриватели стигат нормално до една и съща задънена улица. А тя е обвързвана с това, че няма трупове на избити млади и остарели, няма следи от принуждение в монументалните здания на Мачу Пикчу.

 Мачу Пикчу – най-тайнственият град на Земята

Всички тези въпроси без безапелационен отговор стават мотив за десетки и стотици художествени произведения с всевъзможни мечти и измислени от създателите им истории за ориста на жителите на Мачу Пикчу. Най-невероятната измежду тях е тази за груповото овакантяване на града и преселването на хората му в друго измерение. Фантастичният роман разкрива облика на висш сановник на земите на днешно Перу и на жрица, предводителка на девиците на култа към Слънцето. От диалога сред двамата се схваща, че още преди инките в Южна Америка живели други племена, носители на познание от инзвенземни хора, пристигнали от съзвездието Плеяди. Затова и в центъра на Мачу Пикчу имало голяма златна скулптура, която обаче изчезнала след откриването на каменния град от преподавателя в университета Йеил Хирам Бингъм през 1911 година

 Мачу Пикчу – най-тайнственият град на Земята

Златото за инките и техните прародители било знак на извънземните от Плеядите, които ги научили да живеят по-лесно и по-добре, дали им познания и умения да владеят природата и да й се прекланят. Именно боговете-покровители на жреците и девите от Мачу Пикчу им помогнали да изоставен върха всички дружно, внезапно да отидат в друго измерение.

Това се случило в дните, когато испанците плячкосвали и убивали наред земите на Южна Америка. Пренасянето в друго измерение през 1532 година станало в деня на есенното равноденствие и благодарение на златен диск. Именно боговете от Плеядите построили и подземната мрежа от проходи и тунели, която минавала през цяло Перу и под Андите.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР