За любителите на необичайните форми с тесто предлагаме прекрасна рецепта

...
За любителите на необичайните форми с тесто предлагаме прекрасна рецепта
Коментари Харесай

За любителите на нестандартните форми: пай “розички”

За феновете на необикновените форми с тесто предлагаме прелестна рецепта за къс. Розички с шоколадово-орехова паста – страховит външен тип и усет!

Тестото с квас за пая нараства на два пъти, тъй че печивото се получава въздушно и нежно. Не се постанова да режете пая: розичките чудесно се разделят една от друга – доста комфортно!

Необходими съставки:
пшенично брашно – 600-700 гр.
мляко – 300 мл.
захар – 100 гр.
масло – 50 гр.
яйца – 2 бр.
квас – 8 гр.
сол – 1 щипка
нутела – 200 гр.
жълтък – 1 бр.

Начин на подготвяне:
Добавете маята и 1 с.л. захар в топлото мляко. Разбъркайте, оставете на топло за 10 минути, с цел да се задейства маята. Разбийте яйцата с останалата захар, прибавете маята, пресейте брашното. Направете кладенче в брашното, изсипете разтопеното масло, прибавете сол. Омесете меко тесто, оставете го на топло за 40 минути.

Омесете още веднъж тестото и го оставете за още 40 мин. Поставете тестото върху набрашнена работна повърхнина, омесете, разделете на 2 елементи. Всяка разточете на пласт с дебелина 0,5-0,7 мм.

Изрежете кръгове с диаметър към 10 см. 4 кръгчета поставете едно върху друго, като се припокриват. Използвайте сладкарски плик, с цел да добавите от ореховата паста. Навийте на руло.

Поставете получените рози от тестото в намаслена форма на несъмнено разстояние една от друга. Оставете ги да втасат 15 минути, след което намажете с жълтък и сложете във фурната за 25-30 минути на 180 градуса.

Вместо шоколадова паста, можете да употребявате всяко гъсто сладко, крем или кондензирано мляко, с цел да напълнете кифличките. Всеки път паят ще бъде с нов усет. Насладете се на чаеното си празненство!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР